MIONU NEĆEMO GURATI U NASTAVAK ŽIKINE DINASTIJE: Ponosni deda Jovan Marković o slavnoj unici i Nikoli Koji!
Foto: Ana Paunković

Bez protekcije

MIONU NEĆEMO GURATI U NASTAVAK ŽIKINE DINASTIJE: Ponosni deda Jovan Marković o slavnoj unici i Nikoli Koji!

Pop kultura -

Proslavljeni scenarista Jovan Marković, tvorac čuvenog serija "Žikina dinastija", kaže da će i nastavak, koji je napisala njegova ćerka Milena, publika voleti. Film će nositi naziv "Luda godina", ali ne znači da će u njemu s Nikolom Kojom igrati i njegova unuka Miona Marković. - Milena je želela da poveže prošlost i sadašnjost. Nema danas više problema kao u bivšoj Jugoslaviji, a posebno se promenio život na selu. Miša više nije došljak sa sela kao njegov deda Žika, već građanin - kaže Marković i dodaje: - Kojo je danas u godinama u kojima je nekada bio moj kum Dragoslav Gidra Bojanić. On nosi tu prirodnost koju su, recimo, imali Gidra i Bata Živojinović. Ima glumaca koji moraju da glume, a i onih koje se samo pojave i ne moraju da glume... - kaže Marković.

foto: Printscreen, ATA Images

Na unuku Mionu može da bude ponosan, ali smatra da joj ne treba protekcija. - Odluku o podeli u filmu doneće reditelj u dogovoru s mojom ćerkom. Pravog Žike i Milana biće samo u sećanju. Pojavljuju se nove ličnosti, ali videćemo da li će neka uloga da odgovora Mioni. Nećemo je po svaku cenu gurati u film. Nema potrebe da se pravi kompromis da bi ona igrala. Miona je tražena glumica i ne moramo mi da joj smišljamo ulogu - kaže ponosni deda. Nema sumnje da će novu "Žikinu dinastiju" s nestrpljenjem čekati od Vardara do Triglava.

foto: Damir Dervišagić

- Ni ratovi nisu mogli ništa srpskoj kulturi i našim filmovima. Za mene je zaista bilo iznenađenje da je pre neku godinu repriza "Žikine dinastije" na RTL bila najgledaniji film te godine u Hrvatskoj. To pokazuje da ljudi i dalje reaguju na jednostavnost i toplinu - zaključio je Marković.

Kurir/ Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track