Najnovije vesti

KAŽI KO TE JE SILOVAO, JAVIĆE SE I DRUGE ŽRTVE! Koleginice stale uz Danijelu Štajnfeld, mole je da iznese IME NAPASNIKA!
Foto: Printscreen, Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Sonja Spasić

PODRŠKA

KAŽI KO TE JE SILOVAO, JAVIĆE SE I DRUGE ŽRTVE! Koleginice stale uz Danijelu Štajnfeld, mole je da iznese IME NAPASNIKA!

Pop kultura

Glumice Lena Bogdanović, Iskra Brajović, Dragana Mićalović i Danina Jeftić stale su uz svoju koleginicu Danijelu Štajnfeld koja je priznala da je bila žrtva silovanja i poručile da njen zlostavljač treba da bude u zatvoru.

foto: Printscreen/Instagram

Naime, zvezda filma "Ivkova slava" snimila je u Americi dokumentarac u kom je otkrila da ju je pre nekoliko godina jedan moćnik iz srpske filmske industrije naterao na intimne odnose.

Kulturne radnike u našoj zemlji ova vest je zgrozila iako se u njihovim izjavama između redova može pročitati da su znali da se to u njihovim krugovima dešava.

foto: Damir Dervišagić

"Prestrašno! Prvi put da neko javno kaže. Bravo, Danijela! Još samo da je rekla i ime. Šteta što nije rekla ime. Ali, opet, neka je i ovoliko rekla, pošto dosad niko nikad nije. Ona je prva iz naše branše koja je to uradila" napisala je Lena Bogdanović na svom Fejsbuk profilu. Iako je pozvala koleginice da dignu glas.

Ćerka proslavljenog glumca Voje Brajovića Iskra kaže da bi Danijela morala javno da kaže ime i prezime napasnika:

"Ime je važno, takve treba na sud i iza rešetaka! Kada bi se znalo ime, možda bi se javile i druge žrtve, pa bi se nešto pokrenulo. Ali opet, posto piše "moćnik", verujem da je razlog neotkrivanja imena strah. Užasno u svakom slučaju" poručila je Iskra za Informer.

foto: Printskrin

Danina Jeftić, kaže da muškarci u njihovoj branši umeju da zloupotrebljavaju svoju moć.

"Mlade glumice su na meti raznih ljudi. Kada neka neiskusna devojka koja je tek završila fakultet uđe u posao, mnogi žele da je iskoriste. Takvi treba da dobiju adekvatnu kaznu i da se isključe iz naše profesije. Danijeli pružam maksimalnu podršku! Treba da prijavi nasilnika! Hrabro je što je smogla snage i ispričala šta joj se desilo. Ukoliko bude rekla o kome se radi, staću uz nju. Treba glasno i jasno reći ime i prezime zlostavljača, ali nisu sve žene spremne na taj korak, jer bi to za njih možda značilo kraj karijere, strah od toga da bi ponovo moglo da im se desi tako nešto."

Dragana Mićalović poručuje da napasnika odmah treba zatvoriti.

"Dosad sam o ovakvim stvarima čitala u novinama. Nikada nisam čula od neke svoje koleginice da priča o tome. Policija treba da reaguje u ovakvim situacijama, a mediji i javnost treba da budu uz žrtvu. Nisam, nažalost, videla snimak u kom Danijela priča o svemu tome, ali mi je jako žao što je imala takvo iskustvo. Ima svu moju podršku."

foto: Ana Paunković

Kurir.rs / Blic / M.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...