SRBIN ZVEZDA NAJGLEDANIJE KRIMI-SERIJE U NEMAČKOJ! Aleksandar Radenković: Imao sam veliku sreću, možda i malo talenta!
Foto: Privatna Arhiva

faca

SRBIN ZVEZDA NAJGLEDANIJE KRIMI-SERIJE U NEMAČKOJ! Aleksandar Radenković: Imao sam veliku sreću, možda i malo talenta!

Pop kultura -

Aleksandar Radenković se iz rodnog Novog Sada s porodicom odselio za Nemačku kada je imao samo šest godina, a tamo je završio glumu, igrao glavne uloge u najvećim nemačkim pozorištima, a sada je zvezda krimi-serija.

- Imao sam veliku sreću, možda i malo talenta, da sam smeo da igram fantastične uloge poput Romea, Hamleta, u suštini sve što sam mogao u mojim godinama da igram. Dodatnu sreću sam imao što sam počeo da snimam za nemačku televiziju i za nemački film. To je serija koja se emituje već godinama na televiziji - "Disappeared - The M. P. U.", kriminalistička serija u kojoj igram detektiva - skroman je Aleksandar u opisu svojih profesionalnih uspeha.

foto: Privatna Arhiva

Zato ćemo mi da dodamo još neke - završio je četvorogodišnje studije glume na državnom fakultetu u Lajpcigu, stalni je član najvećih pozorišta već 16 godina, među kojima su ona u Hamburgu, Diseldorfu i Berlinu. U svoju biografiju upisao je uloge u mnogim serijama i TV filmovima. Najpoznatija serija je svakako "Disappeared - The M. P. U.", koja se emituje već devet sezona i koju svakog petka verno prati između pet i šest miliona gledalaca. Vrlo su popularne i "Die Eifelpraxis" i "Tatverdacht". - Privatno više i ne gledam serije zato što ih 70-80 dana godišnje snimam, pa onda više imam želju da pogledam neki dobar dokumentarac - otkrio je Aleksandar.

Kurir/ M. Atanacković, foto: prvatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track