MORALA SAM I KOD TETKE NA KASTING ZA ULOGU! Miona Marković za TV EKRAN o hit serije MOČVARA gde se prvi put i obnažila!
Foto: Zorana Jevtić

tražena glumica

MORALA SAM I KOD TETKE NA KASTING ZA ULOGU! Miona Marković za TV EKRAN o hit serije MOČVARA gde se prvi put i obnažila!

Pop kultura -

I mlada glumica Miona Marković deo je mnogobrojne ekipe nove serije "Azbuka naših života" Jelene Bajić Jočić, koja je ove nedelje počela da se snima u Beogradu. U središtu intrigantne, zabavne, ali i na momente teške, tragikomične priče, nalazi se bračni par Popović, iza kojeg je 25 godina zajednice u koju su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca. Miona igra Martu, ćerku glavnih junaka, a publika će od 6. septembra na kanalu Superstar i 12. septembra na RTS moći da je gleda i u "Močvari".

Šta možete da nam otkrijete o novoj ulozi?

- Igram Martu. Ona je deo nekada srećne porodice koja se raspada. Serija "Azbuka naših života" priča je o jednom savremenom braku i svim nedaćama koje nosi. Glavne likove igraju Aleksandra Janković i Jadran Malkovič, a mi smo tu da pomognemo da što bolje naprave svoje uloge. Radujem se što sam deo ove ekipe. Nije se u Srbiji radila ovakva TV serija.

foto: Promo

Da li "Azbuka" liči na neku priču?

- O tim problemima slušamo svaki dan. Izazov je održati porodicu danas 30 godina, a da svi budu srećni i zadovoljni. Izazov je živeti život.

Šta je recept za srećnu vezu?

- Glupo mi je da o tome govorim sa stanovišta nekog ko ima samo 24 godine. Mlada sam i tek otkrivam recept za ljubav, sreću i dugovečan život.

foto: Printscreen

Deo ste i nove serije "Močvara"

- Mislim da će ova serija napraviti veliki preokret, ne samo u mojoj karijeri jer je svetskog kalibra. Moj lik je toliko interesantan da jedva čekam da ga publika vidi i upozna.

Seriju je pisala vaša tetka Milena Marković?

- Da, kasting mi je zato bio i teži nego drugim kolegama. Radili su ga Milica Tomović i Dušan Zorić.

foto: Dragana Udovičić

Partner vam je kolega iz Bosne, koji je igrao u filmu "Lepa sela, lepo gore", a prvi put imate i dete?

- Prvi put igram majku. Bilo mi je interesantno. Trudila sam se da mom filmskom sinu bude lepo na setu. Snimali smo razne scene zajedno, pa sam se prema njemu odnosi zaštitnički.

Pravite li planove?

- Snimam seriju, a očekujem da uskoro saznam i svoje obaveze u pozorištu. Jedva čekam da opet igram mjuzikl "Cigani lete u nebo". Igrala sam Radu samo jednom, a o toj ulozi sam maštala još kao dete.

Pored glume paralelno ste studirali i književnost.

- Sad mi to deluje kao neki drugi život. Bilo je vrlo korisno jer sam mnoge stvari naučila koje su mi posle koristile na Fakultetu dramskih umetnosti. Upoznala sam i neke prijatelje i stekla šire obrazovanje. Nemam nameru da i tamo i diplomiram.

Kurir/ Ljubomir Radanov, Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track