INTERVJU, IGOR ŠANJEVIĆ, DIREKTOR PROGRAMA KURIR TV! Počinje nova sezona na našoj televiziji! Sledi UZBUDLJIVA JESEN!
Foto: Nebojša Mandić

obogaćena programska šema

INTERVJU, IGOR ŠANJEVIĆ, DIREKTOR PROGRAMA KURIR TV! Počinje nova sezona na našoj televiziji! Sledi UZBUDLJIVA JESEN!

Pop kultura -

Izvršni direktor programa Kurir televizije Igor Šanjević otkriva sva iznenađenja za gledaoce, a reč je o novim emisijama i formatima koji su svojstveni svetskim kućama

Samo dva meseca od lansiranja Kurir televizije, njena programska šema u septembru biće obogaćena novim sadržajima. Direktor Igor Šanjević otkriva o čemu je sve reč.

- Iako su takve stvari pre svega svojstvene nacionalnim emiterima, Kurir televizija kao kablovski kanal najviše ulaže u sadržaje naše sopstvene produkcije. Ovim potezom pokazujemo da želimo da budemo nosilac inovacija na tržištu, a snagu za to daju nam i inovacije koje smo uneli i na produkcijskom i na tehničkom nivou, što nas odvaja od konkurencije.

Od politike do sporta

Emisija „Usijanje“, koja je za kratko vreme stekla kredibilitet, dobiće novu formu - svakog radnog dana od 19.30 emitovaćemo uživo „Usijanje dana“. Urednici i voditelji Ivana Majstorović i Ljubiša Ivanović razgovaraće s gostima o najaktuelnijim političkim i društvenim temama. Naravno da od „Usijanja“ koje emitujemo subotom nismo odustali, i dalje u istom terminu preispitujemo političare. Uz to, prateći našu veb-platformu Kurir.rs i konsultujući se s našim iskusnim kolegama sa sajta, odlučili smo da pokrenemo emisiju koja će pratiti sve događaje iz crne hronike. Urednica i voditeljka Jelena Pejović ozbiljno se uhvatila ukoštac sa novim zadatkom - ističe Igor i dodaje još jednu novinu. - Od septembra Kurir TV počinje sa emitovanjem „Sportskog pregleda“ svakog radnog dana posle „Centralnog dnevnika“ u 19.20. Ova emisija, koju će uređivati i voditi Slaviša Veselinović i Nikola Klajić, doneće nešto više od sportskih rezultata i pregleda golova. Njih dvojica će analizirati, razgovarati sa ekskluzivnim gostima, bavićemo se životom sportista, takoreći svim onim što nije na terenu.

Poput akcionih filmova

U maniru najboljih akcionih filmova, autor Dušan Bulić u serijalu „Motiv“ pomera granice dokumentarnog formata. Naime, prvi put za stolom imamo dva najbolja forenzičara u Srbiji, a verujem i regionu, koji će gledaocima iz prve ruke objašnjavati kako se rešavaju najteža kriminalna dela. Pre svega želimo da pokažemo da se zločin ne isplati i da se najteži i najzamršeniji slučajevi mogu rešiti. Premijera „Motiva“ je od 12. septembra subotom u 21 sat.

U svetu poznatih

Zabava je veliki deo programa Kurir televizije i zato želimo da gledaocima ponudimo još novog sadržaja. Od 19 septembra svake subote u 18 sati Danijela Boračeva u emisji „Desetka“ analizira sa poznatim ličnostima fenomene na estradi, ali i u našim životima.

Kolege iz Monda za Kurir TV pripremaju više formata, pravo iznenađenje na tržištu, pre svega zbog produkcije na svetskom nivou. Pored emisija „Netkulturno“ i „Viral“, koje su već u našoj programskoj šemi, priprema se i novi format „Realne priče“. U ovoj emisiji saznaćete nove i dosad neviđene ispovesti javnih ličnosti. Autorki Isidori Lukić njeni gosti govore o njihovim najdubljim porodičnim i ličnim tajnama. „Realne priče“ gledajte svake subote u 15 od 12. septembra. U emisiji „Akcijanje“ autor Stefan Tošović upoznaje nas sa atraktivnim veštinama i zanimljivim hobijima kojima se bave poznate ličnosti i ona će na programu biti svake nedelje od 19.20.

Nikako ne smemo da zaboravimo sve ono što već proizvodi informativni program, kojim rukovodi Zoran Mihajlović, i zabavni program, kojim vešto „pilotira“ Bojana Kesić. I u tim segmentima pripremamo veliki broj istraživačkih, zabavnih i neobičnih priloga. Zato gledajte Kurir televiziju jer mi uvek donesemo nešto novo i nešto drugačije.

NOVA EMISIJA

„300 ČUDA“ - PRIČE KOJE DO SADA NIKO NIJE ČUO

Serijal TV emisije „300 čuda“ bavi se pričama o običnim-neobičnim ljudima, događajima, nesvakidašnjim prirodnim fenomenima ili predelima. Svako u našoj sredini zna ponekog ko se „razlikuje“ od nas, da li je to po poslu koji obavlja, hobiju koji ima, kreativnosti koja je nepresušna... Emisija se bavi tim posebnostima pojedinih ljudi, ali su i neobični događaji tema ovog serijala.

U svakoj epizodi serijala „300 čuda“, koja traje do 30 minuta, autor Ljiljana Danilović, novinarka iz Kuršumlije, donosi po dve TV priče. One su ispričane na duhovit način, iz drugačijeg ugla i bez namere da ikoga ismevaju, ali s namerom da zabave gledaoce. Emisija je namenjena svim uzrastima, koji mogu da se jave autoru emisije sa predlozima za nove priče.

Koliko puta ste čuli od nekoga „Ne želim da budem isti kao svi drugi“ - upravo ljudi van okvira su dobrodošli u ovu emisiju. Možete je pratiti od 4. septembra, petkom u 21 sat, a reprizu svake subote 19.30.

foto: Kurir

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track