ZVEZDA PARISKE SCENE KONAČNO U SRBIJI! U galeriji NOVEMBAR izlaže Brankica Žilović Šoven!
Foto: Marijana Janković

PREPORUKA

ZVEZDA PARISKE SCENE KONAČNO U SRBIJI! U galeriji NOVEMBAR izlaže Brankica Žilović Šoven!

Pop kultura -

Izložbom “Polja sećanja” galerija Novembar predstavlja beogradskoj publici najnovije odabrane radove umetnice Brankice Žilović Šoven.

Brankica već dugi niz godina živi, stvara i predaje u Parizu, a poslednjih sedamnaest godina učestvovala je u brojnim međunarodnim umetničkim i edukativnim projektima, a svoje radove izlagala je u muzejima i galerijama širom sveta – od Francuske, Italije i Nemačke do SAD, Kine i Senegala.

foto: Marijana Janković

Posle završenog Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu nastavila je školovanje na École Nationale Superieure Des Beaux Arts u Parizu, gde i danas živi i radi. Trenutno predaje na dve visokoškolske ustanove u Parizu: Univerzitetu Parsons i Institutu primenjenih umetnosti LISSA kao i na École Nationale Superieure Des Beaux Arts u Anžeu.

foto: Marijana Janković

Tokom svoje umetničke karijere uvek je istraživala različite materijale i eksperimentisala u različitim medijma, ali ono što u velikoj meri obeležava njen dosadašnji rad je upravo specifično korišćenje tekstila koje publika ima prilike da vidi na ovoj izložbi.

foto: Marijana Janković

Predstavljeni radovi na izložbi “Polja sećanja” se formalno fokusiraju na istraživanje izražajnih mogućnosti tekstila u kombinaciji ili čak u kontrastu sa drugim, tvrđim materijalima, dok se sadržinski bave istraživanjem kolektivnog i ličnog sećanja, kao i procesima pamćenja. Koristeći se simbolima i elementima iz lične istorije, Brankica postavlja univerzalna pitanja koja umetnost neprestano istražuje – ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo?

foto: Marijana Janković

Izložba je otvorena pre dva dana, uz poštovanje svih propisanih bezbednosnih mera. Galerija Novembar kao organizator napominje da je nošenje zaštitne maske prilikom posete galerijskog prostora obavezno kao i poštovanje preporučene distance.

Izložba će za posete biti otvorena do 20. oktobra u regulatnom radnom vremenu galerije.

Kurir/ Foto: Marijana Janković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track