NAGRAĐEN FILM S DECOM IZ SREMČICE U VENECIJI: Oaza Ivana Ikića najbolja u sekciji Dani autora na MOSTRI!
Foto: Marija Strajnić

uspeh

NAGRAĐEN FILM S DECOM IZ SREMČICE U VENECIJI: Oaza Ivana Ikića najbolja u sekciji Dani autora na MOSTRI!

Pop kultura -

Potresna priča "Oaza" Ivana Ikića bio je jedini predstavnik Srbije u Veneciji, a s popularne Mostre se vraća s nagradom za najbolji evropski film u sekciji "Dani autora" koju dodeljuje mreža Evropa sinemas. Žiri je u obrazloženju istakao da je ovo prelepo snimljen i veoma poetičan film, u kojem reditelj svoje glumce naturščike tretira s velikom pažnjom i poštovanjem, a oni mu uzvraćaju izuzetno snažnom i prirodnom izvedbom.

foto: Promo

- Od sveg srca čestitamo reditelju i ekipi, a posebno glavnim glumcima - devojkama i mladićima iz Doma za decu i mlade Sremčica. Oni su se već učešćem u ovom filmu izborili za delić pažnje koju zaslužuju, a nadamo se da će ova nagrada dodatno baciti svetlo na njih. Zbog toga smo i pravili ovaj film. Nadamo se da će uskoro naši mladi glumci moći da putuju na neki od festivala i neposredno dožive reakcije publike - poručuju producenti Milan i Marija Stojanović.

foto: Nemanja Nikolić

Mrežu Evropa sinemas čini 274 bioskopa širom Evrope, a zahvaljujući ovoj nagradi, film "Oaza" imaće šansu da ih sve obiđe. Pored štićenika Doma Sremčica, u filmu igraju još i slovenačka glumica Maruša Majer, miljenik regionalne publike Goran Bogdan i sjajna Draginja Voganjac.

Kurir/ Foto: Marija Strajnić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track