GURNUO ME I NAREDIO MI DA ĆUTIM! Ucene potresaju holivudsku filmsku industriju: GLUMICE U KANDŽAMA MOĆNIKA
Foto: Profimedia

haos

GURNUO ME I NAREDIO MI DA ĆUTIM! Ucene potresaju holivudsku filmsku industriju: GLUMICE U KANDŽAMA MOĆNIKA

Pop kultura -

Protiv slavnog producenta i izvršnog direktora kompanije Harvi Vajnstina ustale su brojne glumice, otvoreno priznajući kako je i njih intimno iznuđivao, pa i ucenjivao za ulogu.

foto: Profimedia

"Gurnuo me i naredio mi da ćutim. Skinuo je pantalone i gaće da bi mogao da se zadovoljava. Brzo je završio i bilo je odvratno", priznala je novinarka lokalne njujorške televizije, Loren Sivan.

foto: Profimedia

Istovremeno, glumica Ešli Džad je otkrila kako je njegovo ponašanje javna tajna u Holivudu o kojem žene već godinama pričaju. No, ovo svakako nije prvi, a teško i da će biti poslednji slučaj intimnog uznemiravanja i ucene u šou-biznisu.

foto: Profimedia

Glumac Erol Flin dve je godine bio u ljubavnoj vezi sa Beverli Adland, koju su započeli kad je ona imala 15 godina. U vreme afere Flin je već bio optužen, ali ne i proglašen krivim, za dva slučaja silovanja maloletnica 1942.

"Bio je naprosto prejak za mene. Plakala sam. U jednom trenutku mi je pocepao haljinu. Potom me odneo u drugu sobu, a ja sam još uvek plakala. Kroz glavu mi je stalno prolazilo "šta će mi mama reći" ispričala je Adland početak njihovog poznanstva, priznajući da je sa njim i u vezi završila iz straha.

Merilin Monro bila je dobro upoznata sa perverznjacima i iznuđivačima u filmskoj industriji. U svojim memoarima "My Story" napisala je:

"Upoznala sam ih sve. Sve su bili sami lažnjaci i ništarije. Neki su bili zlobni i pokvareni, no oni su bili najbliže filmu što se se mogli približiti. Stoga sam sedela sa njima, slušajući njihove laži i nemoralne ponude. U njihovim očima ste mogli videti Holivud", pretrpani bordel, veselo društvo padanja u svačiji krevet.

foto: Profimedia

Kurir.rs / Blic / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track