Najnovije vesti

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI PASKALJEVIĆA: Srpska kultura ostala je siromašnija za filmskog poetu
Foto: Damir Dervišagić

NJEGOVA DELA OSTAJU DEO ISTORIJE

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI PASKALJEVIĆA: Srpska kultura ostala je siromašnija za filmskog poetu

Pop kultura

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević uputio je večeras saučešće povodom smrti proslavljenog režisera i scenariste Gorana Paskaljevića, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

"Srpska kultura ostala je večeras siromašnija za još jedno veliko ime. Povodom potresne vesti o smrti Gorana Paskaljevića, u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće njegovoj porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima u Srbiji i širom sveta", naveo je Vukosavljević u telegramu saučešća.

Istakao je da je Paskaljević obogatio srpsku i svetsku kinematografiju brojnim kvalitetnim filmovima i svojevrsnim rediteljskim rukopisom.

"Paskaljević je tananim senzibilitetom, tiho, ali snažno i ubedljivo tkao svoju filmsku poetiku i oslikavao svoje junake i njihovu epohu kritički ali bez jetkosti, kao mudri čovekoljubac", naveo je ministar.

Dodao je da je srpska i nekada jugoslovenska filmska publika decenijama bila ponosna na svog praškog đaka i ostvarenog talenta, a Paskaljević joj je to obilato vraćao filmovima kojima joj je grejao dušu, vrline slikao ljubavlju, a mane humorom i suptilnom ironijom.

"Uvek nasmejani i vedri lik Gorana Paskaljevića i njegovo značajno delo zauvek će ostati amblematični deo srpske filmske istorije ali i kulture u celini", navodi se u telegramu saučešća ministra Vukosavljevića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...