Najnovije vesti

ŽUDEO JE ZA KULINARSKIM TALENTOM, NAJVIŠE SE PLAŠIO STRADANJA KOJE DONOSE RATOVI! Ovako je govorio reditelj Goran Paskaljević
Foto: EPA

preminuo u 74. godini

ŽUDEO JE ZA KULINARSKIM TALENTOM, NAJVIŠE SE PLAŠIO STRADANJA KOJE DONOSE RATOVI! Ovako je govorio reditelj Goran Paskaljević

Pop kultura

Jedna, jedina omiljena reč mi je film. Više od 50 godina, samo film - ovako je govorio proslavljeni srpski filmski reditelj i scenarista koji je preminuo je danas u 74. godini u Parizu.

Pokušavao je, govorio je, da bude neko drugi, ali nikada nije uspeo, te mu je film bio i ostao najveća ljubav.

foto: Damir Dervišagić

Autor kultnih ostvarenja "Varljivo leto '68.", "Bure baruta", "Tango argentino", "Tuđa Amerika", "Pas koji je voleo vozove", "Kako je Hari postao drvo", "Optimisti" govorio je o najvećim razočarenjima, herojima iz stvarnog života, ali i najvećim strahovima i najsrećnijim momentima.

- Najveće razočaranje je valjda kad sam prestao da verujem u Božić Batu. I kad sam shvatio da u životu sve moram sam da uradim - govorio je Paskaljević.

Otkrio je tada da je najsrećniji bio kada je naučio da pliva, ali je otkrio i svoj najveći strah.

- Najviše se plašim ratova. Ne pogibije u ratovima, nego tog užasa koji ratovi donose ljudskom rodu. To stradanje, ta degradacija ljudskog bića.

Priznao je da žudi za kulinarskim talentom. Najveći heroj iz stvarnog života, rekao je tada, bio mu je njegov prijatelj iz Pariza Jozef Gligorov.

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs /RTS/Blic/M.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...