Najnovije vesti

PEĐA BJELAC JEDINI JE SRPSKI GLUMAC KOJI IMA FIGURICU SA SVOJIM LIKOM: Evo po kojoj ulozi ga i dalje PREPOZNAJU
Foto: Profimedia

IMPONUJE MU

PEĐA BJELAC JEDINI JE SRPSKI GLUMAC KOJI IMA FIGURICU SA SVOJIM LIKOM: Evo po kojoj ulozi ga i dalje PREPOZNAJU

Pop kultura

Glumac Predrag Peđa Bjelac prvi je glumac na našim prostorima koji može da se pohvali da ima igračku sa svojim likom, ali ne krije da nije ni zamišljao da će ga i nakon 15 godina od premijere fanovi zaustavljati na ulici zbog uloge u "Hariju Poteru".

Sve figure su rađene po izgledu glumaca iz filma.

"Pre 15 godina kad sam snimao taj film, potpisao sam ugovor da se slažem sa svim tim komercijalnim potrebama, međutim u Evropi doskora nije bilo mog lika. U Americi se pojavljivao još odavno i u tim klasičnim figuricama i bile su karte koje su kolekcionari sakupljali, to je baš tipično američki. Tako da sam tada dobijao karte koje sam potpisivao, a kada sam u februaru u Pragu bio na jednom "Komik konu", što su susreti sa obožavaocima, tu sam prvi put video i dobio figuricu", priča Bjelac te dodaje koliko mu imponuje što je prvi srpski glumac koji ima svoju personalizovanu igračku:

"Lepo je, svakako imponuje više moji ćerkama. One nisu veliki fanovi Hari Potera, ali slatka im je figurica. Negde ima mojih obrisa, iako je iskarikirana. U Americi inače postoje i druge figurice koje su potpuno preslikane, a znam da su ove sada jako popularne."

foto: Profimedia

Peđa ne krije da nije mogao ni da pretpostavi koliko će dugo trajati interesovanje o ovom filmu.

"Verujte mi da nisam ni zamišljao da će toliko trajati ta pompa, ali sada sam svestan da je to jedan možda trajni proces koji se nikad neće završiti. Odrastaju nove generacije i to štivo je i dalje zanimljivo, sve kreće najviše sa knjigama. Tu kreće i problem sa našom publikom, da knjige nisu toliko popularne i čitane kao u svetu. Tamo je pomama i interesantno je da isto čitaju i deca i odrasli. Sreo sam se sa ogromnim brojem odraslih ljudi koji nemaju decu, ali su veliki fanovi...", rekao je.

foto: Zorana Jevtić

Bjelac je publiku osvojio mnogim ulogama, a nakon "Hari Potera" nastavio je uspešno da radi za inostrano tržište. Kao i većina njegovih kolega, Peđa otvoreno govori o tome koliko je pandemija uticala na njegov posao, kao i da se finansijski gubitak oseća i u inostranstvu.

"Nema tu šta da se krije, jednostavno potpuno je sve neizvesno. Kod nas sigurno jeste pandemija uticala na plate, ali razni su razlozi za to, jer serije koje su planirane nisu realizovane ili su zaustavljene. Nije samo do pandemije, te čitave mere opreza koštaju puno para. Eto, imao sam letos poziv jedne od najvećih filmskih firmi da snimam u Rumuniji, ali mi se nije išlo jer je sve nekako neizvesno. I ovo što idem u Češku sada, idem nerado, ali sam se dogovorio pre godinu dana i oni obećavaju da se pridržavaju maksimalnih mera opreza, pa ćemo videti", izjavio je Peđa.

U proteklom periodu Bjelac je snimao seriju, a zbog uloge pustio je bradu dugu desetine centimetara.

"Igram svešteno lice i imam ogromnu bradu koju sam puštao mesecima. Počeo sam da je puštam još od Nove godine računajući da ću da izdržim tih četiri meseca, međutim to je na kraju bilo devet meseci. Konačno sam snimio scene u avgustu i septembru i sad ću sigurno da je skratim", rekao je.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...