ISTORIJA IM SEKUNDARNA SIROVINA! Čelični most iz filma BITKA NA NERETVI prodaje se u STARO GVOŽĐE
Foto: Printscreen

Rekonstrukcija

ISTORIJA IM SEKUNDARNA SIROVINA! Čelični most iz filma BITKA NA NERETVI prodaje se u STARO GVOŽĐE

Pop kultura -

Upravni odbor Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi" Jablanica raspisao je konkurs o prodaji sekundarne sirovine - delova čelične konstrukcije mosta u vlasništvu Muzeja.

Delovi čelične konstrukcije mosta tretirani kao sekundarna sirovina, odnosno otpadno željezo visoke klase, različiti masivni čelični profili, izvađeni su iz reke Neretve, a procenjene količine su 67.840 kilograma.

Azra Đelmo, direktor Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi", rekla je da je reč o horizontalnoj desnoj rešetkastoj konstrukciji koja je od 1991. godine bila u reci Neretvi i sada je izvađena.

foto: Printscreen

- Prodaja ovog dela konstrukcije spade u završnu fazu pripremnih radova, nakon čega se kreće sa postavljanjem nove konstrukcije, koja se izrađuje - kazala je Đelmo.

Kada je riječ o rekonstrukciji celog mosta, Azra Đelmo je kazala da su pri kraju pripremni radovi te da se trenutno završava peskarenje postojeće konstrukciji, ali se radi i na izradi nove konstrukcije, koja će se montirati na postojeću.

Početna prodajna cina sekundarne sirovine - delova čelične konstrukcije mosta označene u članu II oglasa, s utovarom i transportom od strane kupca do odlagališta uz vaganje, iznosi 23.744 KM, a utvrđena je veštačenjem sudskog vještaka mašinske struke.

Podsetimo, Opština Jablanica započela je početkom godine rekonstrukciju porušenog mosta na Neretvi na ovom lokalitetu, a vrednost projekta je 1.200.000 KM.

foto: Printscreen

kurir.rs/slobodna dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track