JESTE DA IMAM ZVANJE GLUMICE, ALI TO ODAVNO NIJE VODA U KOJOJ PLIVAM! Kristina Radenković iskreno o novom IZAZOVU u karijeri!
Foto: Marina Lopičić

TV ekran

JESTE DA IMAM ZVANJE GLUMICE, ALI TO ODAVNO NIJE VODA U KOJOJ PLIVAM! Kristina Radenković iskreno o novom IZAZOVU u karijeri!

Pop kultura -

Kristina Radenković je na Radio-televiziji Srbije više od deset godina i gotovo da nema gledaoca koji je nije zapamtio iz čuvenog kviza "Slagalica". U novoj televizijskoj sezoni glumicu i voditeljku gledaćemo u čak tri formata, a za TV Ekran otkriva da li će se vratiti glumi i ko joj je novi partner u šou-programu "Luda noć".

I gluma je, jednako kao i voditeljski posao, vezana za televiziju. Šta vam je veći izazov?

- Svaki posao nosi izazove, bez njih i prevazilaženja prepreka nema ni profesionalnog rasta. Glumom se slabije bavim poslednjih godina i ne toliko profesionalno, tako da veće izazove tražim u oblasti kojoj se prevashodno profesionalno posvećujem, a to je televizija, glumačke ostavljam svojim dragim kolegama i koleginicama glumcima.

Glumci najčešće kažu da imaju tremu kad nastupaju u svoje ime. Da li ste i vi veći tremaroš kao voditeljka?

- Osećaj nelagode koju izaziva javni nastup nisam imala još od konkursa za "Evropsko lice". Javni nastup je pitanje zanata, tako da je ta nelagoda nestala svakodnevnim radom na televiziji. Ali ipak volim onaj uzbudljiv osećaj neizvesnosti pre nego što se upali crvena lampica, koju volimo da zovemo pozitivna trema.

foto: Tamara Trajković

Posle "Slagalice" vodite kviz "Stigni me ako znaš". Kakve reakcije dobijate?

- Ovaj projekat čekala sam godinama, čini se kao da je krojen po mojoj meri, iako nije, i da uživam radeći ga malo je reći. Reakcije publike su fantastične, a rejting to i potvrđuje.

Da li ćete još nešto raditi na RTS u novoj sezoni?

- Biću deo tima šou-programa "Luda noć", što je novi izazov u mojoj karijeri. Emisiju ćemo zajedno raditi Dragana Kosjerina, Stefan Popović, Saša Joksimović i ja. Voditeljski par će biti Dragana i Stefan i Saša i ja. Krenule su probe. Školovala sam se da igram i pevam, pa sam kao na domaćem terenu.

foto: Printscreen/RTS

Kako bi vaša karijera danas izgledala da niste učestvovali na "Evropskom licu"?

- Uh... Šta god da odgovorim, deprimira me, te hajmo na sledeće pitanje.

Da li vam voditeljski posao pomaže u glumačkom segmentu ili ste nekada osetili da vas publika više veže za TV emisije?

- Sebe odavno ne doživljavam kao glumicu. Jeste da imam diplomu diplomiranog glumca i profesionalne glumačke angažmane iza sebe, ali to odavno nije voda u kojoj plivam. Definitivno me ljudi vezuju za televiziju.

foto: Damir Dervišagić

Šta od TV sadržaja najviše okupira vašu, pažnju?

- Što sam starija, to su sve više dnevno-političke emisije i kvizovi, kao i neizostavni discovery investigation na kom 24 sata mogu da uživam u rekonstrukcijama stvarnih zločina.

Kako u budućnosti vidite razvoj svoje karijere?

- Videćemo, jedno su želje, drugo mogućnosti. Imam cilj, što je najvažnije, i svaki dan je korak bliže njegovom ostvarenju.

Kurir/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track