FESTIVAL GLUMACA U NIŠU OTVOREN, ALI BEZ GLUMACA?! Odali počast preminulom reditelju Goranu Paskaljeviću
Foto: M.S.

55. po redu niški festival

FESTIVAL GLUMACA U NIŠU OTVOREN, ALI BEZ GLUMACA?! Odali počast preminulom reditelju Goranu Paskaljeviću

Pop kultura -

Niški Festival glumačkih ostvarenja 55. po redu u Nišu je otvoren, a po prvi put se ne održava na Letnjoj pozornici nego u bioskopu Sinepleks i to zbog proglašene epidemije korone. Specifičnosto ove manifestacije koju organizuje Niški kulturni centar sa Udruženjem glumaca je da se ovaj put na bini nije našlo ni jedno zvučno ime srpskog glumišta. A malo je bilo i ne toliko poznatih glumaca.

Vladan Živković, predsednik Udruženja glumaca rekao je da se u regionu snimaju 22 serije tako da je to razlog što je poseta umetnika više nego slaba.

- Manje glumaca će doći nego prošle godine što zbog korone što zbog 22 serije koje se snimaju. Doći će sutra Voja Brajović da primi najvišu nagradu za životno delo "Pavle Vuisić". Biće tu Ćetković verovatno sa suprugom. Važno je da održimo kontinuitet festivala - rekao je Živković.

1 / 5 Foto: M.S.

Predstavnici NKC su se "vadili" na to da su danas svi otkazali!?

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je ključeve grada predsednici žirija glumici Tijani Pečenčić.

Na programu je 10 takmičarskih filmova.

Pre projekcija minutom ćutanja odata je pošta preminulom reditelju Goranu Paskaljrviću. U holu Gradske kuće postavljena je izložba predmeta i slika koje podsećaju na njegov reditrljski, ali život u Nišu.

Film "Ime naroda" Darka Bajića je otvorio festival.

Tekst foto M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track