VELIKA ČAST: Voji Brajoviću nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" dodeljena u Nišu
Foto: M.S.

55. Filmski susreti

VELIKA ČAST: Voji Brajoviću nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" dodeljena u Nišu

Pop kultura -

Ako je neko zaslužio nagradu za životno delo "Pavle Vuisić" na 55. Filmskim susretima u Nišu onda je to Vojislav Voja Brajović kome je ovo prestižno priznanje večeras uručeno.

- Kada čovek dobije neku nagradu kao Zlatnu palmu, Pulsku arenu, Oskara onda ne može da priča o tome, ali kada dobije "Pavla Vuisića" onda je to ogromna čast. Mnogi ne znaju kakva je to čudesna ličnost bila, kakva intelektualna gromada... Hvala svima - rekao je Voja Brajović kada je nagradu dobio nagradu od Vladana Živkovića, jednog od organizatora festivala.

Brojke iz biografije sve govore. Od 1971. godine do danas snimio je oko 130 filmova, a pozorišne uloge se ne daju tako lako izbriojati.

foto: M.S.

Njemu je nagrada uručena u bioskopu "Sinepleks" u Nišu gde se iz Tvrđave preselio tradicionalni festival zbog epidemije korone.

Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1969. godine u kome za četrdeset godina ostvario gotovo pedeset uloga.

Paralelno s tim je kao gost igrao, a i danas nastupa na scenama drugih pozorišta kao što su Zvezdara teatar, Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice, Grad teatar Budva i druga.

Popularni Tihi iz "Otpisanih" dobitnik je velikog broja nagrada koje u staroj Jugoslaviji i sada Srbiji glumac može da dobije i zato je prava osoba kojoj je ova nagrada večeras uručena u Nišu. Među njima su "Dobričin prsten", "Oktobarska nagrada grada Beograda", "Zoranov brk" i druge.

Tekst i foto: M. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track