EMOTIVNO! VOLIM TE, ČOVEČE, ŠTA DA KAŽEM! Sergej Trifunović otkrio zašto ga je Đuričko zbog Paskaljevića nazvao seljakom iz Užica!
Foto: Uroš Arsić/Mondo

Komemoracija

EMOTIVNO! VOLIM TE, ČOVEČE, ŠTA DA KAŽEM! Sergej Trifunović otkrio zašto ga je Đuričko zbog Paskaljevića nazvao seljakom iz Užica!

Pop kultura -

Porodica, prijatelji i poštovaoci uputili su poslednji pozdrav reditelju Goranu Paskaljeviću na komemoraciji održanoj u Jugoslovenskoj kinoteci. Paskaljević je preminuo 25. septembra u u Parizu, a juče su se dragog kolege prisetili Svetlana Ceca Bojković, Darko Bajić i Sergej Trifunović.

- Goran je voleo život. Bio je radoznao i iz svega toga je crpeo inspiraciju za svoje stvaralaštvo. Proslavio je naš film u svetu. Naizgled je bio veoma racionalan, smiren i pragmatičan, ali u sebi krio ranjivost, koju je izrazio i svojim delom. Imala sam priliku da igram u svom prvom, a tvom drugom filmu "Pas koj je voleo vozove". Neka ti je slava i hvala. Imao je još ideja za buduće filmove, a život je ispao kratak - rekla je Ceca.

foto: Uroš Arsić/Mondo

I Sergej Trifunović je bio jedno od otkrića Gorana Paskljevića.

- Obraćaću ti se u prvom licu, jer znam da si ovde. Nikada neću zaboraviti taj momenat kada Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac i ja idemo na to finale u kome je trebalo da bude borba za ulogu i taj momenat otopljavanja mene i tog koji stoji preko puta, i kada je Đuričko izgovorio: "Dobiće je seljak iz Užica." Goran me je odveo u Njujork, u Meksiko, u Teksas, u Hamburg. Imao je poverenje u mene. Volim te, čoveče, šta da kažem - poručio je glumac.

foto: Uroš Arsić/Mondo

Slušajući potresne govore, suze su brisali njegova supruga Kristina, sinovi Vladimir i Petar, sestra Sanja i sestričina Tea, ali i Branka Petrić, Mira Banjac i drugi.

Goran je napravio više od 30 dokumentarnih i 13 igranih filmova. Među poznatim Paskaljevićevim ostvarenjima su "Pas koji je voleo vozove", "Poseban tretman", "Varljivo leto '68", "Suton", "Bure baruta" i ' "Tango Argentino". Kurir, S.K., Foto: Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track