UDOVICA ŠONA KONERIJA OTKRILA DETALJE: Bio je dementan, želeo je da se agonija što pre završi!
Foto: Shutterstock

NAMUČIO SE

UDOVICA ŠONA KONERIJA OTKRILA DETALJE: Bio je dementan, želeo je da se agonija što pre završi!

Pop kultura -

Ceo svet oprašta se od glumačke legende serŠona Konerija, koji je preminuo u subotu u svom domu na Bahamima. Prvi Džejms Bond poslednjih meseci života imao je demenciju, otkrila je njegova supruga Mišelin Rokebrun (91) i rekla da se dosta mučio i da je želeo da se sve što pre završi, piše"Dejli mejl.

foto: Shutterstock

Prethodna dva dana društvene mreže preplavile su fotografije slavnog glumca. Kolege su se opraštale od Konerija emotivnim porukama, ali jedna slika privukla je najviše pažnje. Ona je nastala u maju ove godine, na proslavi 45 godina braka sa suprugom u njihovom domu na ostrvu Nju Providens, koje pripada Bahamima.

foto: Profimedia

Mišelin je za strane medije otkrila kako se poslednjih meseci Šon osećao i da se zbog demencije više mučio nego što je živeo.

foto: Shutterstock

- To za njega nije bio život. U poslednjim danima nije mogao ni da se izrazi. Bar je u snu umro, bilo je tako mirno. Celu noć sam bila uz njega i samo je otišao. To je bilo ono što je želeo. Imao je demenciju i ona je uzimala danak. Ostvarila mu se poslednja želja, da ode bez muke - rekla je ona, a prenosi britanski sajt Dejli mejl.

foto: Shutterstock

Francusko-marokanska slikarka, koja je Konerija upoznala na golf turniru 1970. godine i postala njegova druga supruga, rekla je kako je on bio pravi model muškarca. Njih dvoje venčali su se pet godina kasnije na privatnoj ceremoniji na Gibraltaru.

foto: Profimedia

- Bio je predivan i imali smo predivan zajednički život. Bio je pravi model čoveka, supruga. Biće teško bez njega, znam to. Ali to nije moglo da traje zauvek i otišao je u miru - rekla je ona.

foto: Shutterstock

Britanski sajt dalje navodi da je Koneri retko napuštao Nju Providens od 2006. godine, kada je odlučio da se povuče i penzioniše. Prvi tajni agent 007 je tada dao stroga uputstva svom agentu da odbije sve filmske ponude. Jedna od poslednjih fotografija Konerija koja je dospela u javnost je i sa proslave njegovog 89. rođendana, na kojoj pozira nasmejan sa sinom Džejsonom Konerijem i snajom, irskom muzičarkom Fionom Afton. Inače, Šon i Mišelin nisu imali zajedničke naslednike, ali oboje imaju decu iz prethodnih brakova. Glumac ima sina Džejsona sa Dajanom Silento, koja ga je optužila za nasilje i to objavila u svojoj autobiografiji. Mišelin ima troje dece iz prethodnih brakova.

Danijel Krejg

Šon je stvorio blokbastere

Koneriijev kolega i aktuelni Džejms Bond Danijel Kreg oprostio se od glumca putem društvenih mreža.

foto: Shutterstock, Profimedia

- S tugom sam čuo da nas je napustio velikan glume. Ser Šon Koneri će zauvek biti zapamćen kao Bond, ali i mnogo više. On je definisao jedno vreme i stil. Šarm i duhovitost koju je udahnuo likovima koje je igrao mogu se izmeriti samo megavatima. On je čovek koji je stvorio blokbastere. Nastaviće da inspiriše glumce i reditelje u godinama pred nama. Moje misli su uz njegovu porodicu i voljene. Gde god da je, nadam se da tamo ima teren za golf i da igra - napisao je Krejg.

Ovo niste znali

Koneri odbio uloge u Matriksu i Gospodaru prstenova

Šon Koneri nije prihvatao svaku ulogu koja mu se nudila, čak i ako su u pitanju neki od legendarnih filmova. Gotovo je neverovatno da glumac nije prepoznao potencijal u igranju legendarnog čarobnjakaGandalfa u filmu "Gospodar prstenova". Na stranu što je u pitanju Tolkinov klasik, neverovatno je da nije prihvatio 30 miliona dolara koje su mu ponudili za tri nastavka. Kada je pročitao scenario, Koneri je samo kratko zaključio da uopšte ne razume o čemu se tu radi, piše Pipl. Koneriju su ponudili čak dve uloge u "Matriksu", Morfeusa, ali i ulogu Arhitekte. Glumac je obe uloge glatko odbio rekavši, ponovo, da uopšte ne razume o čemu se tu radi. Alan Trastman, scenarista originalnog filma "Afera Tomasa Krauna", glavnu ulogu je pisao razmišljajući upravo o Koneriju kao čoveku koji će zaigrati. Ali on je ponudu odbio, pa je uloga pripala Stivu Mekvinu. Šon je kasnije priznao da mu je žao što ulogu nije prihvatio. Ako ste mislili da je Koneri odbio samo jednu ulogu čarobnjaka, varate se. Ponudili su mu i ulogu Albusa Dambldora u filmu "Hari Poter", ali je ulogu odbio rekavši da nema nameru da se ugovorno veže za više dečjih filmova o čarobnjacima.

Kurir.rs/ JELENA STUPARUŠIĆ/ Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track