MIODRAG RADONJIĆ VRAĆA SE POZORIŠTU! Popularni Baća nastavlja stopama Bore Todorovića, Petra Kralja! Evo o čemu je reč!
Foto: Damir Dervišagić

premijera

MIODRAG RADONJIĆ VRAĆA SE POZORIŠTU! Popularni Baća nastavlja stopama Bore Todorovića, Petra Kralja! Evo o čemu je reč!

Pop kultura -

Završeno je snimanje filma "Južni vetar 2", a jedan od glavnih glumaca Miodrag Radonjić, koji igra ulogu Baće, trenutno sprema čak dve predstave - "Baal" u Beogradskom dramskom pozorištu i "Audijencija", koja će se izvoditi u kulturnim centrima širom Srbije.

Predstava je rađena po kultnom tekstu Vaclava Havela, a premijera je zakazana za 19. novembar u Akademiji 28. Komad koji je svoju premijeru doživeo još 1981. godine u Ateljeu 212, a glavne likove igrali su Bora Todorović i Petar Kralj, predstavlja politički satirikon iz doba Čehoslovačke i kulta ličnosti.

foto: Ana Paunković

Predstava je bila veliki hit i devedesetih, kada su je na današnjoj sceni "Petar Kralj" igrali Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

- Mladi, zaj*bani i pijani kao majke. Predstava u kojoj je valjalo popiti gajbu piva. A ja ne pijem pivo - ovako je opisao ovu svoju ulogu Sergej Trifunović na društvenim mrežama.

foto: Damir Dervišagić

Miodragu je partner Nikola Rakočević, a režija je poverena Milanu Neškoviću. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi mnogo više od puste razmene skoro pa najobičnijih porodičnih informacija, muških tajni... Ta mala razgovorna partija šaha prati tragikomičnu sudbinu mnogih tzv. malih ljudi. Sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umesto njih. Radnja se odigrava u pivari u kojoj radnik pivare i njegov direktor vode neobičan razgovor koji će nasmejati publiku, ali i ostaviti dubok utisak. Da li će glumci i u ovom konceptu morati da popiju po gajbu piva, saznaćemo nakon premijere. Od početka novembra Miodragu Radonjiću kreće snimanje nastavka serije "Ubice mog oca", a uskoro će postati i otac.

foto: Nemanja Nikolić

Ponovo partneri

Predstava s Bikovićem u BDP

Polovinom decembra počinju probe za predstavu "Baal" u Beogradskom dramskom pozorištu. Zanimljivo da će se na ovom projektu Miodrag ponovo sresti s Milošem Bikovićem kao partnerom, ali i svojom kumom i koleginicom s klase Ninom Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track