NOVA ZVEZDA KVIZA POTERA MILAN BUKVIĆ: Fanovi predlažu da se oženim Milicom Jokanović!
Foto: Printscreen/RTS, Braca Nadeždić

Genijalac

NOVA ZVEZDA KVIZA POTERA MILAN BUKVIĆ: Fanovi predlažu da se oženim Milicom Jokanović!

Pop kultura -

Diplomirani politikolog i student filozofije, dvadesetčetvorogodišnji Kragujevčanin Milan Bukvić, nova je zvezda kviza "Potera".

On se u ponedeljak veče približio rekordu od 27 tačnih odgovora. U uzbudljivoj završnici kviza, takoreći sam, stigao je do 24 koraka prednosti u odnosu na tragača Milicu Jokanović.

Milanu Bukviću, studentu master studija na Fakultetu političkih nauka i studentu filozofije na Univerzitetu u Novom Sadu, kvizovi su samo hobi, a na fakultetu nema ocenu manju od desetke.

- Žao mi je što je na ekranu delovalo da sam nervozan. Nisam bio napet. Pred samo snimanje sam se sedam dana osamio da bi mogao mozak da mi radi - objasnio je Milan gostujući u jutarnjem programu RTS.

foto: Printscreen RTS

On je već sa 18 godina učestvovao u "Poteri", a potpuno je sam tada izašao na megdan tragaču Miloradu Milinkoviću, koji je uspeo da ga zaustavi na putu do pobede.

- Moram priznati da sam, za razliku od prethodnog učešća 2014. godine, ovo shvatio mnogo ozbiljnije jer mi je cilj bio da pobedim sa visoko pokazanim znanjem, a ne samo da mi kažu da sam mlad i talentovan i da obećavam. I zato sam se prilično temeljno spremao i neću da se foliram da kažem da nisam. Došao sam spreman - kroz osmeh kaže Milan.

foto: Printscreen RTS

On želi da se ponovo prijavi za učešće jer misli da je mogao još bolje da se pokaže. - Osvojio sam samo 70.000 dinara u prvoj igri. Bio bih zadovoljan isto da sam uzeo 10.000. Moja dužnost je bila da idem na višu sumu - objašnjava Milan.

On jedino još nije izašao na megdan Žarku Stevanoviću. - Ne bi bilo lepo da ljudi gledaju dva prijatelja kako se svađaju na televiziji. Video sam nakon emitovanja na internetu simpatične komentare koji vide neku vrstu bračnog potencijala između Milice i mene i bili su mi beskrajno simpatični, ali neka na tome samo ostane - kroz osmeh konstatuje Bukvić.

foto: Kurir

Milan je pobedu u "Poteri" posvetio svome dedi, jer je odrastao uz njega i zbog njega zavoleo kvizove: - Svakog petka sam dolazio kod njega, spremali smo kokice i gledali kvizove na RTS zajedno. On je zaista bio kvizoman, iako je, za razliku od mene, bio stidljiv čovek i nikada se nije prijavio, zato sam želeo da ovaj svoj nastup stavim kao krunu na moje odrastanje kraj njega i moju zahvalnost njemu.

Kurir/ Foto: RTS i Braca Nadaždić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja