NEMOJ DA SE LJUTIŠ I POČIVAJ U MIRU, DRAGI MOJ DRAGOJLO! Radoš Bajić se potresnim rečima oprostio od velikog prijatelja i brata
Foto: Privatna arhiva

tuga

NEMOJ DA SE LJUTIŠ I POČIVAJ U MIRU, DRAGI MOJ DRAGOJLO! Radoš Bajić se potresnim rečima oprostio od velikog prijatelja i brata

Pop kultura -

Gumac Mirko Babić, koji je javnosti najpoznatiji po ulozi Dragojla u seriji "Selo gori, a baba se češlja", preminuo je u 72. godini.

Mirko Babić je bio prvak drame najstarijeg pozorišta u Srbiji, Knjaževsko-srpskog teatra.

"Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote. Naš dragi Mirko. Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo. Jedinstven, grandiozan i neponovljiv. Nemoj da se ljutiš i počivaj u miru dragi moj Dragojlo", oprostio se od kolege i prijatelja Radoš Bajić.

foto: Privatna arhiva

Mirko Babić Igrao je Šekspirovog Kralka Lira, Ivana Karamazova Dostojevskog, u Mihailovićevim "Tikvama" i kao Čedu u Nušićevoj "Ministarki". Rođen u Kragujevcu, a na beogradskoj Akademiji za pozorište diplomirao je 1973. godine.

Dobitnik je brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta "Joakim Vujić", koju Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje za izuztan doprinos pozorišnoj umetnosti.

Nosilac je priznanja "Zaslužni građanin grada Kragujevca", najvećeg koje može dobiti jedan Kragujevčanin.

Srpska pravoslavna crkva ga je 2013. odlikovala Ordenom Svetog Save drugog reda.

foto: Privatna arhiva

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track