STEFAN MILENKOVIĆ DOLAZI S PORODICOM DA ŽIVI U SRBIJI! Violinista dobio je ponudu da bude upravnik koncertne dvorane u Novom Sadu!
Foto: Damir Dervišagić

POVRATAK!

STEFAN MILENKOVIĆ DOLAZI S PORODICOM DA ŽIVI U SRBIJI! Violinista dobio je ponudu da bude upravnik koncertne dvorane u Novom Sadu!

Pop kultura -

Čuveni violinista Stefan Milenković mogao bi da bude prvi veliki umetnik koji će se iz Amerike vratiti da živi u Srbiji.

Nova ministarka kulture Maja Gojković i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević saopštili su lepe vesti novinarima u petak prilikom obilaska Muzičko-baletske škole. Slavnom violinisti je ponuđeno da bude upravnik njihove koncertne dvorane, koja će biti prva takva u Srpskoj Atini.

- Blizu smo toga da Stefan Milenković, najveća zvezda svetske klasične muzike, dođe da živi i radi u Novom Sadu. Ponudili smo mu najbolje uslove, a za to su najzaslužniji fondacija "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" i Gradska uprava za kulturu. Kada vidimo da se najuspešniji vraćaju u Srbiju, to je signal drugima da ne odlaze, da ostanu u svojoj otadžbini - rekao je Vučević.

foto: Grad Novi Sad

On je, prilikom obilaska Muzičko-baletske škole sa novom ministarkom kulture Majom Gojković, naveo i da je u budžetu za 2021. predviđena poslednja tranša za završetak izgradnje zgrade, i to nešto više od 300 miliona za nabavku opreme. Glavni grad Vojvodine će zbog korone biti Evropska prestonica kulture 2022. godine.

- Novi Sad je očigledan primer da ako neko ima određen san, a to je bio projekat evropska prestonica kulture, koji sam sa velikim entuzijazmom započela pismom Briselu 2008. godine, nekoliko godina kasnije on postaje stvarnost, zahvaljujući sluhu gradonačelnika Miloša Vučevića i velikom radu i entuzijazmu onih koji su okupljeni u fondaciji "Novi Sad 2021" - rekla je ministarka.

foto: Nemanja Nikolić

Baletska škola je ovako dobila svoj dom posle 70 godina, a muzička nakon jednog veka. Ideju o povratku naših uspešnih ljudi iz inostranstva pokrenula je premijerka Ana Brnabić, a ko će se još vratiti u domovinu iz sveta kulture, biće verovatno saopšteno narednih nedelja.

foto: Printscreen

Samo lepe vesti: Dobio sina Nikolu

Srpski violinista Stefan Milenković svakako će po lepom pamtiti 2020, jer je pre nekoliko meseci prvi put postao otac. Supruga Gordana 25. aprila na svet je donela dečaka, kome su dali ime Nikola.

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track