FAJERFLAJ OSVAJA I MEĐUNARODNO TRŽIŠTE:  Snimaće se serije Gorila, Frust i Fatalni saveznik, a jednu će režirati i oskarovac!
Foto: Firefly Production

lepe vesti

FAJERFLAJ OSVAJA I MEĐUNARODNO TRŽIŠTE: Snimaće se serije Gorila, Frust i Fatalni saveznik, a jednu će režirati i oskarovac!

Pop kultura -

Nakon velikog uspeha sa TV serijama "Tajkun" i "Močvara", beogradska produkcijska kuća "Fajerflaj" saopštila je da svoj rad proširuje razvijanjem novih projekata u saradnji sa međunarodnim produkcijama.

Prvi u nizu naslova čija je realizacija planirana naredne godine biće adaptacija kultnog romana Dušana Savkovića "Gorila". Ovaj roman, koji je već nekoliko decenija jedan od najprodavanijih, bavi se avanturama žestokih srpskih momaka šezdesetih godina prošlog veka u Parizu, kao i pričom o telohranitelju poznatog francuskog glumaca Alena Delona, koja je izazvala veliku pažnju tamošnje javnosti. Proslavljeni novinar Dušan Savković pratio je priču o Stevanu Markoviću, kao i čuvenom "slučaju Marković", koji je potresao sam državni vrh i kulturni establišment Francuske.

foto: Profimedia

U koprodukciji sa "Gorila enterprajzesom LLC", "Fajerflaj" je dobio prava na razvijanju scenarija koji će potpisati Đorđe Milosavljević, čiji rad smo upoznali kroz projekte "Tajkun", "Koreni", "Čizmaši"...

Paralelno sa "Gorilom", produkcija "Fajerflaj" i mađarski "Džoj rajder" udružili su snage na novom međunarodnom projektu, igranoj seriji pod nazivom "Frust". Kreator serije je pisac Srđan Vuletić, dok će režiju potpisati svetski nagrađivani reditelj, dobitnik Oskara i Zlatnog globusa Danis Tanović.

foto: Profimedia

"Frust" je drama sa primesama komedije, koja će se sastojati iz šest epizoda, a radnja će pratiti napore mladog pisca da stekne popularnost u društvu. Sticajem okolnosti, on ubija lokalnog dilera, čime postaje heroj. Ipak, uznemirava ga činjenica da njegov identitet mora ostati neotkriven. I konačno, treći projekat na kojem radi produkcijska kuća "Fajerflaj" jeste "Fatalni saveznik", špijunski roman poznatog britanskog novinara, pisca i TV lica BBC Tima Sebastijana.

foto: Firefly Production

"Fajerflaj" razvija scenario za mini-seriju od četiri epizode, špijunskog trilera sa primesama misterije, koji potpisuju Kevin Rendl (poznati producent i pisac koji je radio za HBO, BBC, Netfliks i Čenel 4) i mladi domaći pisac Ivan Knežević (pobednik regionalnog konkursa kanala HBO za nove serije). U srcu ove priče je agentica MI6 Margo Lejn, koja postaje ranjiva kada je izda neko iz vrha američke vlade, zbog čega biva bačena u misiju koja je vodi do samog centra mafije savremene Rusije.

foto: Zorana Jevtić

- Pored serija koje su namenjene pre svega domaćoj publici, "Fajerflaj" razvija i projekte koji su od prvih koraka već pozicionirani kao internacionalni. I u tom segmentu želimo da uspostavimo visoke standarde po kojima nas, čini mi se, već prepoznaju. Vrlo sam zadovoljan što smo zajedno sa svojim partnerima, upravo sa ova tri naslova, međusobno vrlo različita, počeli da razvijamo projekte namenjene globalnom tržištu - rekao je Boban Jevtić, kreativni direktor "Fajerflaj produkcije".

Kurir/ Foto: Firefly

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track