POZNATI SE EMOTIVNIM REČIMA OPRAŠTAJU OD BEKJAREVA! Šobajić: Pre samo tri nedelje je sedeo na našoj terasi, a sad ga više nema!
Foto: Nemanja Nikolić

tuga

POZNATI SE EMOTIVNIM REČIMA OPRAŠTAJU OD BEKJAREVA! Šobajić: Pre samo tri nedelje je sedeo na našoj terasi, a sad ga više nema!

Pop kultura -

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u 75. godini, a emotivnim rečima i danas se njegove kolege i prijatelji opraštaju od njega.

"Otišao je još jedan naš prijatelj i ostavio veliku prazninu u Srbiji i u nama. Pre samo tri nedelje je sedeo na našoj terasi, a danas ga više nema... Što bi on rekao "otišao je u bolje društvo", poručili su slikar Miloš Šobajić i njegova supruga Maja.

foto: Damir Dervišagić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća porodici Ivana Bekjareva, navodeći da je Srbija ostala bez jednog od najznačajnijih glumaca.

"Sa dubokim žaljenjem primila sam vest o smrti velikana naše glumačke scene Ivana Bekjareva i izražavam iskreno saučešće porodici i prijateljima", navela je Gojković u telegramu.

Ona je dodala da je Srbija ostala bez jednog od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca koji je ostavio izuzetno veliki doprinos u svim aspektima svoje profesije: pozorišnoj, filmskoj i televizijskoj.

"Iza sebe je ostavio pregršt izuzetnih uloga koje ćemo pamtiti, a svoje znanje je bezrezervno prenosio kao profesor i na glumačku scenu izneo brojna poznata imena. Ovo je veliki gubitak za srpsku umetničku i glumačku scenu", navela je Gojković.

foto: Nemanja Nikolić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici preminulog glumca Ivana Bekjareva.

"U ime članova Vlade Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najiskrenijeg saučešće porodici, prijateljima i nekadašnjim studentima Ivana Bekjareva. Napustio nas je čovek velikog glumačkog talenta, čime je srpsko glumište osiromašeno za još jedno veliko ime", navela je premijerka.

Ona je dodala da će Bekjarev ostati upamćen po brojnim i raznovrsnim filmskim i pozorišnim ulogama, kojima je uvek i bez izuzetka, davao svoj lični pečat.

"Njegov lik i delo nastaviće da živi kroz njegove uloge, ali i kroz rad i delo brojnih generacija mladih glumaca, kojima je Ivan Bekjarev bio profesor", navodi se u telegramu saučešća premijerke Brnabić.

foto: Printscreen TV Pink

Kurir/ Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track