RASPRAVA I REAKCIJE

DARA IZ JASENOVCA UZBURKALA JAVNOST! Oglasio se Dan Tana, evo da li će se srpski film ipak boriti za OSKARA?! (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura -

O filmu "Dara iz Jasenovca" ovih dana ne prestaje da se priča.

Od trenutka kada je izabran za predstavnika Srbije u trci za nagradu Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke - Oskar, "Dara iz Jasenovca" glavna je tema.

Iako je komisija odlučila da je ovaj film dobar za predstavljanje Srbije pred međunarodnom filmskom javnošću, ima i onih koji drugačije misle.

Udruženje filmskih producenata Srbije, Asocijacija filmskih reditelja Srbije i Udruženje Dok Srbija smatraju da su ovogodišnji izbor srpskog filma za kandidata za Oskara obeležili brojni propusti i neregularnosti.

Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana, inače član Američke akademije filmske umetnosti i nauke i član komisije koja je izabrala film, izjavio da mu nije jasno zašto ljudi iz sveta filma i umetnosti, ali i pojedinih udruženja pokušavaju da ospore regularnost izbora tog filma, ali i njegovu vrednost.

"Ne vidim ni jedan problem. Filmski centar je prijavio šest filmova i bila bi velika šteta da šest godina nemamo kandidata za Oskara. Pravila Američke akademije su poštena, kod nas nema pravila", rekao je Tanasijević gostujući u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track