TIKA ARSIĆ JE BATU ZVAO ĆALE, A DRAGANU NIKOLIĆU BIO JE MILJENIK: Evo kako su se rodila velika prijateljstva na filmu!
Foto: Legat Bata Živojinović

Sećanje

TIKA ARSIĆ JE BATU ZVAO ĆALE, A DRAGANU NIKOLIĆU BIO JE MILJENIK: Evo kako su se rodila velika prijateljstva na filmu!

Pop kultura -

Tihomir Tika Arsić preminuo je u ponedeljak u 64. godini posle duge i teške bolesti, a predlog njegovog Narodnog pozorišta u Beogradu je da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Sahrana će biti održana u subotu, 12. decembra, a na Novom groblju u Beogradu su nam rekli da će Tika najverovatnije biti pokopan u istu grobnicu s kolegom Ivanom Bekjarevim. Poznati pozorišni i filmski glumac ovako će ponovo biti blizu svojih velikih drugara Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića. Čuvenog Valtera od milošte je celog života zvao "ćale".

- Bata mu je bio filmski otac u prvom filmu "Lov u mutnom", odatle se zadržao taj nadimak. Moj otac je mnogo voleo Tiku. Igrali su zajedno od Tikinog prvog filma, a zatim i u filmovima "Dečko koji obećava", "Veliki transport", "Igmanski marš", "Pejzaži u magli", "Vuk Karadžić", "Balkan ekspres" i "Boj na Kosovu". Imali su divan odnos, pun međusobnog poštovanja. Ovo je veliki gubitak za srpsku kinematografiju i srpsku umetnost. Nedostajaće nam njegova vedrina - kaže za Kurir Miljko Živojinović.

foto: Dado Đilas

On se priseća da je Tiku puno voleo i Dragan Nikolić. - Čitao sam baš u njegovom intervju da je na snimanje svog prvog film došao novim kolima. Gaga ga je odmah uzeo pod svoje i ubedio da mora da ide kod vulkanizera da u gume stavi letnji vazduh. Nakon što ga je majstor čudno pogledao, vratio se na set i tako je bio primljen u njihovu družinu i na film - priseća se Živojinović.

Za Tikom Arsićem žali njegova Belanovica, gde je živeo od 2011. godine sa drugom suprugom Jelenom, ali i Vranje, kom je pomogao da obnovi pozorište "Bora Stanković" nakon požara. U Narodno pozorište u Beogradu juče je od njih stigao telegram saučešća povodom smrti velikog glumca i kulturnog radnika.

foto: Dado Đilas

Kurir/ Foto: Legat Bata Živojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja