PETAR MARIĆ OTKRIVA KAKO IZGLEDAJU DRUŽENJA SA ZVEZDAMA: Đeliću i Selin Dion svirao sam numeru iz Titanika, a Nole voli samo...
Foto: Dragana Udovičić

gost kurir televizije

PETAR MARIĆ OTKRIVA KAKO IZGLEDAJU DRUŽENJA SA ZVEZDAMA: Đeliću i Selin Dion svirao sam numeru iz Titanika, a Nole voli samo...

Pop kultura -

Jedan od najboljih svetskih mladih umetnika na harmonici i višestruki prvak sveta Petar Marić gostovao je na Kurir televiziji u emisiji "Puls Srbije", gde je govorio o svom radu u doba korone, ali i prijateljstvu s Novakom Đokovićem.

- Novaka sam upoznao preko mog kuma. Prvo sam svirao njegovom stricu Goranu kad je dobio blizance, a posle i njemu na nekoliko porodičnih okupljanja. On je jedan opušten momak. Najviše voli da mu sviram pesme Miroslava Ilića, ali on poznaje i sluša i drugu kvalitetnu muziku. Poslednji put na svečanom ručku posebno je tražio pesmu od Milana Vasića "Ja sam momče sa Kosova" - otkrio je Marić.

Novak Đoković, Petar Marić
foto: Pritnscreen/Instagram

Svirajući obrade poznatih svetskih hitova, ali i svoje autorske numere na novoj elektronskoj harmonici, koja može da zvuči kao ceo orkestar, Petar oduševljava publiku od Australije do Amerike. Najveća je zvezda u Kini. Međutim, sve je počelo kada je imao pet godina, a prvu numeru koju je naučio bila je tema iz filma "Titanik".

- Istu numeru svirao sam na svadbi našeg političara Božidara Đelića, ali i pred Selin Dion, koja je slušala moj koncert iz prvog reda u Kenedi holu u Vašingtonu - rekao je mladi umetnik.

Petar Marić, harmonika, prvak sveta, Novak Đoković, svirao, zabava
foto: Dragana Udovičić

Marić je nižu i srednju muzičku završio u Beogradu, zatim je u Parizu završio akademske studije, a master studije u Slovačkoj, u Bratislavi. - Imam više od sto koncerata godišnje. Nemam tremu, jer ona dolazi od nesigurnosti. Vežbam i u doba korone, svakog dana minimum šest do osam sati. Na bini dajem celog sebe, maksimum, svirao za dvoje ili za 20.000 ljudi. Najviše me fasciniraju Mocart i Bah, koji mi najviše prijaju - zaključuje Marić.

Goran Bregović
foto: Damir Dervišagić

O uzorima

Od Brege puno učim

Petar je upoznao mnogo svetske face, ali želja mu je da radi s Goranom Bregovićem.

- Volim da slušam i njegove intervjue, jer od Brege uvek može da se čuje i nešto korisno. Deluje mi da je, kao i ja, mangup. Sjajno je našu muziku upakovao i predstavio u svetu - kaže Marić.

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track