RADOVE VLADIMIRA LALIĆA POGLEDALO VIŠE OD 2.000 LJUDI: Muzej grada Beograda se zatvara zbog renoviranja, a evo i kog datuma!
Foto: Dalibor Danilović

Veliko interesovanje za izložbu "Sedimenti i sentimenti"

RADOVE VLADIMIRA LALIĆA POGLEDALO VIŠE OD 2.000 LJUDI: Muzej grada Beograda se zatvara zbog renoviranja, a evo i kog datuma!

Pop kultura -

Zbog velikog interesovanja publike izložba "Sedimenti i sentimenti" u Muzeju grada Beograda međunarodno priznatog autora Vladimira Lalića biće otvorena do 17. januara 2021. godine.

Umetnik svoje radove izlaže od 13. novembra na celom prvom spratu muzeja (oko 800 m2) sa novom neizlaganom serijom na pleksiglasu, interaktivnim instalacijama "site specific", kao i sa radovima iz prošlih faza, za koje je više puta nagrađivan.

Vladimir Lalić
foto: Dalibor Danilović

- Vladimir Lalić osvetljava mračne, bolne i uznemirujuće porive, bučno i virtuozno. Lalićeva slika je pozornica na kojoj se besramno smenjuju prizori autorove intimne groteske - navodi istoričarka umetnosti Ksenija Marinković u katalogu.

Kroz muzej je do sada prošlo više od 2.000 posetilaca, značajnih galerista, kolekcionara, istoričara umetnosti, fotografa i novinara. Borka Božović, direktorka galerije "Haos", dala je javnu izjavu da je ova izložba jedan od tri najbolja kulturna događaja u 2020. Lalić je najmlađi autor koji je dobio čast da izlaže samostalno u ovom važnom zdanju u Resavskoj ulici pre renoviranja. Kuirir/ foto: Dalibor Danilović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track