NOVI ALBUM VELIKOG GLUMCA: Rade Šerbedžija obradio hit Miše Kovača, a snimio duet i sa Gabi Novak i Darkom Rundekom
Foto: Ana Paunković

u duhu praznika

NOVI ALBUM VELIKOG GLUMCA: Rade Šerbedžija obradio hit Miše Kovača, a snimio duet i sa Gabi Novak i Darkom Rundekom

Pop kultura -

Glumac Rade Šebedžija je svoje fanove pred novogodišnje praznike obradovao novim albumom "Ne okreći se, sine", saopštila je "Kroacija rekords".

Izdanje je najavljeno hitom "Eto pjesma", koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić iz Parnog valjka. Osim Husa, svoj autorski doprinos novom nosaču zvuka dali su i drugi sjajni muzičari: Miroslav Tadić na Arsenovoj pesmi "Njujork" i Damir Urban, koji je za Radeta napisao "Govorila je tako tiho, tiho, tiho", a tu je obrada hita Miše Kovača "Ostala si uvijek ista".

Mišo Kovač
foto: Printscreen/Instagram

Glumac je dao i svoj autorski pečat u pesmi "Šeherezda", koju je posvetio poznatom reditelju Tomažu Panduru, čiji je prerani odlazak pre četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Na albumu se nalaze dva dueta, i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi "Otkako te ne volim te", te na "Na nešto me sjeća taj grad", koju je Rade Šerbedžija otpevao zajedno s autorom Darkom Rundekom. Naslovnu numera "Ne okreći se, sine" Šerbedžija je napisao još 1989. godine, na muziku Gabora Lenđera.

Gabi Novak
foto: Printscreen/Youtube

Kurir/ Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track