ŠTA NAM DONOSI FILMSKA 2021. GODINA: Za bioskope spremni Toma, Nečista krv i Južni vetar! A evo kad ćemo gledati DARU IZ JASENOVCA
Foto: Aleksandar Letić

planovi

ŠTA NAM DONOSI FILMSKA 2021. GODINA: Za bioskope spremni Toma, Nečista krv i Južni vetar! A evo kad ćemo gledati DARU IZ JASENOVCA

Pop kultura -

Filmska godina za nama bila je veoma uspešna, ali tek u 2021. publika može da očekuje premijere novih domaćih ostvarenja.

Objektivne teškoće koje je donela korona, pokvarila su sve planove filmadžija. Prvi film koji bi publika mogla da pogleda u 2021. godini je „Jedini izlaz“, reditelja Darka Nikolića sa Anđelkom Prpić u glavnoj ulozi, najavljivan još 3. decembra. Ovaj psihološki triler, nastao iz pera scenariste Marka Popovića, okupio je impozantnu glumačku ekipu iz regiona, koju predvode Nikola Ristanovski i Janko Popović Volarić. U aprilu je najavljena beogradska premijera našeg kandidata za Oskara „Dare iz Jasenovca“.

Južni Vetar
foto: Promo

Ipak, najviše se iščekuju filmovi „Južni vetar 2“, ali i biografska drama o Tomi Zdravkoviću, kao i istorijski spektakl „Nečista krv“. Zanimljivo je da je Bjelogrlić jedan od reditelja „Tome“, a u priči nastaloj po delima Bore Stankovića igra glavnu ulogu - Hadži Trifuna. Datumi ovih premijera još nisu objavljeni.

Kurir.rs/ LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track