Najnovije vesti

SVETSKI VIRTUOZ POMAŽE KULTURNU SCENU: Stefan Milenković selektor muzičkog programa KCNS
Foto: Damir Dervišagić

nOVI sad

SVETSKI VIRTUOZ POMAŽE KULTURNU SCENU: Stefan Milenković selektor muzičkog programa KCNS

Pop kultura

NOVI SAD - Srpski violinista Stefan Milenković i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović dogovorili su danas da proslavljeni violinista od ovog meseca bude angažovan kao selektor muzičkog programa Centra, saopšteno je iz te ustanove.

Milenković je u razgovoru ocenio da se u Novom Sadu odmah primeti skladnost i dobra saradnja među institucijama, o čemu svedoče i postignuti rezultati.

"Grad Novi Sad, Fondacija i KCNS su dobar tim, a to nije slučaj u većini gradova širom sveta. Ceo grad diše zajedno, što daje rezultate jer svi radite na zajedničkom cilju i ja sam tu da pomognem koliko mogu, rekao je Milenković.

Panaotović je upoznao je Milenkovića sa radom i programima KCNS, sa činjenicom da KCNS ima evropski i svetski profil, da aktivno sarađuje sa četiri nobelovca i da je 2015. godine pokrenuo inicijativu protiv kiča i šunda i pozvao mlade da se vrate kulturi i umetnosti.

- KCNS ima izvanredan Džez festival kao i INFANT na koji dolaze pozorišne trupe iz celog sveta. Kulturni centar je bio 'nosač aviona' za Fondaciju 2021 u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture - naglasio je Panaotović dodavši da zvanični Jutjub kanal KCNS ima više od četiri miliona pregleda i da sve naše redakcije ostvaruju značajne rezultete.

Direktor KCNS poklonio je Stefanu Milenkoviću knjigu nobelovke Olge Tokarčuk koju je izdao KCNS.

(Kurir.rs, Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...