BISERKA CVEJIĆ ISPRAĆENA U VEČNOST: Sahrana održana na Novom groblju u Beogradu, a evo šta je bila njena poslednja želja!
Foto: Youtube Printscreen

Poslednje zbogom divi opere

BISERKA CVEJIĆ ISPRAĆENA U VEČNOST: Sahrana održana na Novom groblju u Beogradu, a evo šta je bila njena poslednja želja!

Pop kultura -

Prijatelji i kolege juče su se na Novom groblju u Beogradu oprostili od proslavljene operske umetnice i pedagoga Biserke Cvejić.

Čuveni mecosopran i primadona opere preminula je 7. januara u Beogradu u 98. godini. U svojoj solističkoj karijeri ispisivala je stranice operske umetnosti širom sveta i sarađivala sa najznačajnijim operskim kućama i umetnicima, a kasnije su to nastavili njeni učenici.

Detinjstvo i ranu mladost provela je u Liježu, u Belgiji, gde je spontano započela s pevanjem, koje će je kasnije usmeriti do najvišeg nivoa u operskoj umetnosti. Počela je u Beogradu, a pevala i u Beču i Njujorku, a povukla se osamdesetih. Prema sopstvenoj želji, kako su nam objasnili iz nacionalnog teatra, je sahranjena pored supruga i čuvenog lekara Dušana Cvejića, autora knjige "Umetnost pevanja".

Biserke kao jedinstvene učiteljice muzike ali i života, vrsne profesorke i dive čija je karijera upravo impresivna, setili su se juče i prisutni na Novom groblju, iz čije je kapele pre ispraćaja, sa zvučnika još jednom odjeknuo njen nezaboravni glas.

Kurir/ M.K. Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track