LEDI GAGA I DŽENIFER LOPEZ ĆE PEVATI NA BAJDENOVOJ INAUGURACIJI! Evo kako će se održati ceremonija!
Foto: Profimedia

otkriveno

LEDI GAGA I DŽENIFER LOPEZ ĆE PEVATI NA BAJDENOVOJ INAUGURACIJI! Evo kako će se održati ceremonija!

Pop kultura -

Pop zvezde Ledi Gaga i Dženifer Lopez učestvovaće na inauguraciji novoizabranog američkog predsednika Džouzefa Bajdena 20. januara u Vašingtonu, a cela ceremonija će biti u drugačijoj atmosferi zbog epidemije korona virusa i pojačane bezbednosti posle nasilja u Kapitol hilu.

Ledi Gaga
foto: Printscreen/Instagram

Ledi Gaga će pevati američku himnu na stepenicama Kapitol hila, a potom će Dženifer Lopez održati "muzički performans", saopštio je organizacioni odbor. Obe pevačice su podržale Bajdena tokom predsedničke kampanje, dok je Bajden Lejdi Gagu nazvao svojom "velikom prijateljicom" i ona je nastupala na njegovom poslednjem predizborom mitingu.

Bajden i Lejdi Gaga su za vreme predsednika Baraka Obame saradjivali u kampanji protiv seksualnog uznemiravanja. Ceremonija inauguracija nazvana "Ujedinjena Amerika" neće biti kao ranije inauguracije, jer su organizatori i lokalne vlasti Vašingtona pozvali Amerikance da ne dolaze već da ceremoniju prate onlajn u svojim domovima.

Bezbednost u Vašingtonu će biti pojačana dok je Pentagon saopštio da će uputiti 20.000 vojnika Nacionalne garde. Bajden će neposredno posle polaganja zakletve pozvati na jedinstvo u zemlji, zajedno sa svojim prethodnicima Barakom Obamom, Bilom Klintonom i Džordžom Bušom. Posle inauguracije, Bajden će zajedno sa Obamom, Klintonom i Bušom posetiti groblje Arlingtona gde će položiti venac na Grob neznanog junaka.

Uveče je predvidjena specijalna emisija koju će voditi glumac Tom Henks (Hanks). Specijalna emisija "Celebrating America" biće od 20.30 do 22.00 po američkom vremenu prenošena na kanalima ABC, CBS, NBC, CNN i MSNBC, kao i na JuTjubu. Medju gostima Henksa biće Džon Bon Džovi, Džastin Timberlejk i Demi Lovato. Odlazeći predsednik Donald Tramp dao je do znanja da neće prisustvovati inauguraciji. Polaganju zakletve neće prisustvovati ni bivši američki predsednik, demokrata Džimi Karter (96) zbog odmaklih godina.

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

Kurir.rs/Beta/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track