KONSTANTIN KOSTJUKOV NAJAVLJUJE DVE PREMIJERE: Na scenu Narodnog pozorišta stižu Sedam smrtnih grehova i Mikelanđelo
Foto: Nebojša Mandić

jači od korone

KONSTANTIN KOSTJUKOV NAJAVLJUJE DVE PREMIJERE: Na scenu Narodnog pozorišta stižu Sedam smrtnih grehova i Mikelanđelo

Pop kultura -

Konstantin Kostjukov, direktor Baleta Narodnog pozorišta, iščekuje s velikim nestrpljenjem dve velike premijere baleta "Sedam smrtnih grehova" i "Mikelanđelo".

- Balet Narodnog pozorišta bez dana prekida radi od septembra. Nismo otkazali nijednu predstavu ili planiranu probu, poštujući sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Srbije - izjavio je Kostjukov za Tanjug uoči sjajnog novogodišnjeg gala koncerta i posebno pohvalio sve baletske igrače Narodnog pozorišta, koji su, kako kaže, s velikom odgovornošću vodili privatan život.

Konstantin Kostjukov, Rejf Fajns
foto: Privatna Arhiva

- Strogom disciplinom u privatnom životu oni su ušli u priliku da vežbaju i tako održe formu kako bi izneli repertoar i zadržali publiku. Veoma sam ponosan na njih.

Direktor Baleta NP ističe da je premijera baleta "Mamac" Sanje Ninković 20. decembra u odličnim kritikama ujedinila publiku i stručnu javnost: - Reč je o posebnom programu Narodnog pozorišta koji daje mogućnost mladim koreografima da realizuju nove ideje i veoma sam srećan što će balet "Mamac" na izvanredan način u budućnosti predstavljati naš nacionalni teatar na festivalima širim sveta.

Igor Pastor
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

I balet "Sedam smrtnih grehova" premijerno izlazi 9. februara po koreografiji Igora Pastora.

- Pastor je prvak Baleta Narodnog pozorišta i "Sedam smrtnih grehova" je njegovo prvo koreografsko delo. Nakon toga očekuje nas i premijera baleta "Mikelanđelo", koji treba da radi gost iz Češke Mario Radačovski. Reč je o baletu čija je premijera bila planirana za prošlu godinu, ali je zbog pandemije i nedostatka novca prebačena za 2021 - zaključuje Kostjukov.

Kurir, foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track