BETI VAJT IMA 99. GODINA I SVAKO JUTRO TRČI 1,5 KILOMETARA! Slavna glumica otkrila tajnu svoje DUGOVEČNOSTI i VITALNOSTI
Foto: Profimedia

i dalje radi

BETI VAJT IMA 99. GODINA I SVAKO JUTRO TRČI 1,5 KILOMETARA! Slavna glumica otkrila tajnu svoje DUGOVEČNOSTI i VITALNOSTI

Pop kultura -

Američka glumica Beti Vajt (98) je uoči svog 99. rođendana priznala za strane medije da svakog jutra trči 1,5 kilometar.

Čuvena Beti je osoba koja je najduže u filmskoj industriji ikada, pa joj karijera traje skoro 80 godina. Ona će 17. janura proslaviti 99. rođendan a i dalje je veoma fizički aktivna i brine o svom zdravlju i cirkulaciji.

Kada su je novinari pitali šta će raditi za svoj rođendan, odgovorila je:

- Šta radim za rođendan? Trčanje od kilometar i po svakog jutra smanjio je kovid, tako da ponovo radim na "The Pet Set" (seriji iz 1970. godine) - započela je ona.

Beti Vajt
foto: Profimedia

- Hranim i dve patke koje me posećuju svakog dana u dvorištu - dodala je glumica koja obožava životinje.

- Znam da zvuči otrcano, ali pokušavam da vidim pozitivnu stranu u svemu. Naglasite pozitivno, a ne negativno. Dosta mi ljudi koji se u mojim godinama stalno nešto žale - rekla je hrabra Beti i dodala da još uvek čeka priliku da upozna svoju simpatiju iz mladosti - Roberta Redforda, koga za tolike godine karijere nikada nije srela.

Beti Vajt
foto: Profimedia

Njena životna energija, duhovitost i vrcavost pleni pažnju publike, čak i one koja je rođena u vreme kad je, po nekim pravilima, Beti trebalo da uživa u zasluženoj penziji.

Tako je njena izjava u TV emisiji Lopez Tonight, emitivana 21. januara 2010, izazvala salve smeha - na pitanje voditelja kako u tim godinama uspeva tako mnogo da radi, Beti Vajt je odgovorila:

"Ja sam vam poput prostitutke, kad mi se ponudi dobar posao, jednostavno ne mogu da kažem Ne."

2016. godine, gostujući u emisiji Today, priznala je da su joj muškarci i dalje omiljen hobi, ali da teško nalazi momke za izlaske, i tako opet zaintrigirala i nasmejala javnost.

Beti Vajt
foto: Profimedia

Nesuđeni pisac

Beti Marion Vajt rođena je 17. januara 1922. u gradu Ouk Tri, u državi Ilinois. Kao jedino dete mašinskog inženjera Horasa Vajta, potomka dansko-britanske useljeničke porodice, i Tes Kačikis, čiji su roditelji krajem 19. veka došli u Ameriku iz Grčke, imala je, kako tvrdi u knjizi ‘Here We Go Again’, ‘detinjstvo iz bajke’.

"Moji roditelji su mogli da budu obrazac za svaku knjigu o vaspitanju dece. Uspeli su u nečemu što se čini gotovo neostvarivim: nisam bila razmažena, ali ni usamljena. Bili su mi najdraže društvo, imali su skladan brak, zadivljujuće poštovanje jedno prema drugom i od njih sam naučila najvažnije stvari u životu", kaže Beti.

Beti Vajt
foto: Profimedia

Blizina Holivuda pokazala se, naime, kao velika prekretnica u Betinom životu. Pošto je 1939. pevala na maturskoj zabavi svoje srednje škole, ambicije pisca pale su u zaborav.

Međutim, Drugi svetski rat je pomeo mnoge ambicije i nade, pa i njene. Umesto mikrofona, u ruke je uzela volan i, kako sama kaže, "s dvadeset minuta vozačkog iskustva", počela da radi kao vozač-volonter u American Women’s Voluntary Services.

U tom okruženju upoznala je mladog vojnika u kojeg se zaljubila preko ušiju. Neposredno pre njegovog odlaska na front u Evropu, Beti Vajt je od njega u novembru 1942. dobila verenički prsten i postala jedna od stotine hiljada mladih devojaka koje su vezu održavale pismima.

"S neverovatnim zanosom pisala sam svaki dan, on mi je odgovarao, i nakon nekoliko meseci shvatila sam da je najvažniji muškarac u mom životu zapravo poštar", tvrdi Beti Vajt.

Beti Vajt
foto: Profimedia

Veza je trajala pune dve godine, a onda je shvatila da provodi dane pišući pisma čoveku kojeg možda ne bi ni prepoznala da se pojavi pred njom. Zato je verenički prsten spakovala i poslala njegovoj majci. Samo nekoliko meseci kasnije, njen, tad već bivši verenik, vratio se iz rata s devojkom koju je upoznao u Italiji, i kojom se odmah oženio.

Što iz revolta, što zbog euforije zbog završetka rata, Beti Vajt je u maju 1945. brzopleto uletela u brak s pilotom Dikom Barkerom, ali je brak trajao kratko - razveli su se nekoliko meseci kasnije.

"Počela sam da sumnjam u svoje procene jer sam sve vreme kao obrazac imala uzoran brak svojih roditelja. Zbog lošeg iskustva sa verenikom, a onda i prvim mužem, odlučila sam da se posvetim pronalaženju posla i tako lakše prebrodim dva neuspešna pokušaja u ostvarivanju veze kakvu sam gledala celog života", priznala je Beti Vajt.

Beti Vajt
foto: Daily Mail

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track