Najnovije vesti

ZORANA MIHAJLOVIĆ O SLUČAJU GLUMICE MILENE RADULOVIĆ: Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom PAKLU!
Foto: Damir Dervišagić, ATA Images

OGLASILA SE

ZORANA MIHAJLOVIĆ O SLUČAJU GLUMICE MILENE RADULOVIĆ: Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom PAKLU!

Pop kultura

Ispovest glumice Milene Radulović u kojoj tvrdi da ju je u 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić, šokirala je sve.

Povodom toga oglasila se i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović
foto: Nemanja Nikolić

"Vest o tome da su mlade devojke godinama bile silovane i s*ksualno uznemiravane u jednoj poznatoj i priznatoj školi glume ne sme da nas ostavi ravnodušnim. Ispovest mlade glumice Milene Radulović pokazuje nam koliko je s*ksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo", izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović.

Milena Radulović, Miroslav Mika Aleksić
foto: Vladimir Šporčić

Ona je, reagujući na vest o hapšenju Mike Aleksića, vlasnika poznate škole glume, rekla da ove strašne pojave treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece.

"Hvala Mileni i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore. Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom paklu. Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Verujem da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni. A da mi kao roditelji, odrasli, zreli ljudi pomognemo da naša deca žive u bezbednijoj i sigurnijoj sredini”, rekla je Mihajlovićeva.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Vladimir Šporčić

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...