BEZ IZRAZITOG FAVORITA ZA NINOVU NAGRADU! Za nekoliko sati pada odluka o najboljem romanu 2020. godine!
Foto: Marina Lopičić

sedam finalista

BEZ IZRAZITOG FAVORITA ZA NINOVU NAGRADU! Za nekoliko sati pada odluka o najboljem romanu 2020. godine!

Pop kultura -

Žiri, kojim predsedava Teofil Pančić, danas u 13 sati doneće odluku ko je 67. dobitnik najznačajnijeg književnog priznanja u Srbiji.

Za Ninovu nagradu nominovani su "Sloboda govora" Vladana Matijevića, "Što na podu spavaš" Darka Cvijića, "Kontraendorfin" Svetislava Basare, "Ljudi bez grobova" Enesa Halilovića, "Prekrasne ruševine" Sava Stijepovića, "Ništa nije ničije" Bojana Savića Ostojića i "Pod oba sunca" Ognjena Spahića.

Ninova nagrada
foto: Promo/Printscreen

Prvi put u istoriji roman godine saznaćemo onlajn, putem aplikacije Zum. Svetislav Basara, koji je i kolumnista Kurira, uvek važi za favorita, ali, kako nam kažu iz same redakcije nedeljnika Nin, prvi put niko ne sme da prognozira pobednika.

Ninova nagrada
foto: Tamara Trajković

Finaliste izbora za 2021. birali su, pored Pančića, i Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković i Marjan Čakarević. Dodela i 2021. prati bojkot pojedinih autora, a podržali su ga i brojne javne ličnosti. Na adresu nedeljnika Nin je do zaključenja konkursa pristiglo neverovatnih 228 knjiga, od kojih 16 nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja. U teškoj 2020. za sve nas za laskavo priznanje borilo se 212 dela, a pobednik može biti samo jedan.

Kurir/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track