DIRLJIV OPROŠTAJ KOLEGA OD MARIJE IZ ŽIKINE DINASTIJE Tvorac serijala: Šteta što nas je prerano napustila, bila je velika glumica
Foto: Printscreen, Ana Paunković, Filip Plavčić

TUGA

DIRLJIV OPROŠTAJ KOLEGA OD MARIJE IZ ŽIKINE DINASTIJE Tvorac serijala: Šteta što nas je prerano napustila, bila je velika glumica

Pop kultura -

Nismo se oporavili ni od smrti Mire Furlan, a kao grom iz neba odjeknula je vest da je juče u 57. godinu u Atini iznenada preminula Rialda Kadrić Šebek.

Sredinom sedamdesetih bila na vrhuncu slave, iako je tada imala nepunih 14 godina. Film "Lude godine" (deo "Žikine dinastije") doneo joj je nemerljivu popularnost. I prvi poljubac imala je na filmu, i to sa svojim Bobom, odnosno partnerom Vladimirom Petrovićem. Nikada nije upisala glumu, a vest o njenom odlasku šokirala je i tvorca i scenaristu ovog serijala Jovana Markovića.

Jovan Marković
foto: Ana Paunković

- Nisam kontaktu s Rialdom godinama. Otkad se završilo snimanje čuli smo se jednom samo preko telefona. Ona nije bila profesionalna glumica, ali imala je nešto što je plenilo u kadru. Obavila je sjajno svoje zadatke. Imala je izvanrednu moć transformacije. U nekoliko godina je morala da igra devojčicu, pa majku koja ženi sina. Fizički je bila dete, a to se nije videlo. Šteta što nas je prerano napustila, bila je velika glumica - kaže Marković za Kurir.

Rialda je 2021. trebalo da snima i nastavak filma pod nazivom "Luda godina". Radovala se što će ponovo raditi s Nikolom Kojom i svojim partnerom Vladimirom Petrović.

- U životu prihvatam ono što za mene kreira pozitivno iskustvo. A to je, pre svega, komunikacija, rad s ljudima koje cenim i koji mi prijaju, izazivaju da stvaram nešto novo, učim i, naravno, da se s njima mnogo smejem - rekla je Rialda u poslednjem intervju za Novosti.

Snežana Savić
foto: Printscreen Premijera

Vest o njenoj smrti pogodila je mnoge, a oglasila se glumica Snežana Savić. Iako nisu bile direktno partneri, obe su bile deo "Žikine dinastije". Glumica je od nas čula tužne vesti.

- Nisam čula. Baš mi je žao, ona je mlada žena. Strašno. Nikada nismo bile direktno partneri, nisam je nažalost ni upoznala. Ja sam igrala kasnije sa Gidrom, a nju nisam upoznala. Baš je tužna vest, mnogo mi je žao - rekla je Snežana za Pink.rs.

Oglasila se i glumica Eva Ras .

Eva Ras
foto: Zorana Jevtić

- Videla sam, jako mi je žao. Ona se družila sa mojom Krunom. Baš mi je teško ovih dana. Puna mi je kuća onih koji su me napustili, i ona i Mira Furlan sve one su sedele ovde. Nikada nisam sarađivala sa njom ali sećam se dobro da sam kao majka kuvala kafu njoj i mojoj ćerki. Sretali smo se dosta po letovanjima, ona je bila jedna od onih glumica koja je smatrala da to nije važno - istakla je Eva za Srbija Danas.

Uzrok smrti još nije saopšten, a vreme i mesto sahrane nisu još objavljeni.

Vesna Čipčić
foto: Sonja Spasić

Vesna Čipčić Mir njenoj duši

- Šokirala me je ova vest. Žao mi je. Godinama smo lepo sarađivale. Mlada žena. Ne znam da je bolovala, pa je iznenađenje još veće. Mir njenoj duši.

Boris Milivojević Tužan sam

Boris Milivojević
foto: Filip Plavčić

- Sad sam čuo tu vest od vas. Šta da kažem kad čujem da je umro neko koga sam poznavao. Tužan sam, ona je bila relativno mlada, strašno je to tužno kad neko ne proživi dovoljno, a imam utisak da je život ionako prekratak, još kad čovek ranije završi. Ne znam šta da mislim, žao mi je jako - istakao je Boris za Kurir.

kurir.rs/Lj.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track