SKANDAL MINISTRA PROSVETE BRANKA RUŽIĆA: Faraon iz Leskovca ne zna sve padeže, a nagrađen za doprinos obrazovanju
Foto: Printscreen

iza kulisa dodela Svetosavskih nagrada za 2020. godinu

SKANDAL MINISTRA PROSVETE BRANKA RUŽIĆA: Faraon iz Leskovca ne zna sve padeže, a nagrađen za doprinos obrazovanju

Pop kultura -

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, jedan je od dobitnika Svetosavske nagrade za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, iako se javnost više puta uverila da ne zna sve padeže.

On je jedan od 29 nagrađenih pojedinaca i institucija kojima je priznanje na svečanosti uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Goran Cvetanović, Branislav Ružić
foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nagradu su dobili vaspitači, nastavnici, osnovne i srednje škole, studenti, fakulteti, kao i studentski centri u Beogradu i Nišu, a Cvetanović, poznat po nadimku Faraon, primio je priznanje za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja u celom Jablaničkom okrugu. Prvi čovek Leskovca, podsetimo, više puta pošteno se obrukao prilikom obraćanja novinarima - grešio je padeže, izmislio nove reči - spromno (spremni), jakno (jako), objašnjavao rad trafostanica i govorio o sinergiji energije ljudi na terenu...

Goran Cvetanović
foto: Nemanja Nikolić

Poslednja u nizu je njegova izjava prilikom obilaska poplavom zahvaćenih prodručja u Leskovcu, Vlasotincu i Žitorađi.

- Ogromna trafostanica je bila izložena ogromnoj količini vode i sami znate da je to da se električna pretvara u mehaničku i dolazi do opasnosti po život - objašnjavao je Cvetanović.

- Zahvalio bi, pored Vojsci RS, i policiji, koja je spromtno, snažno i jakno pomogla nama.... - briljirao je prvi čovek Leskovca.

Branko Ruzic, 27. januar 2021., Sveti Sava
foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Goran Cvetanović nije, na svoju sreću, govorio na dodeli nagrada, ali jeste ministar Branko Ružić.

- Dobitnici su dokaz da Sveti Sava živi u svima nama. Ljubavlju prema knjizi i veri da je knjiga temelj velikih dela naučio nas je upravo Sveti Sava. Jedna od ključnih poruka savremenog prosvetiteljskog dela je da su obrazovanje i vaspitanje ključni činioci napretka društva i države u umetnosti, nauci, kulturi, kao i ostalim i drugim oblastima života i rada - poručio je ministar prosvete.

Kurir/ Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track