magija

KUĆA ACE BERČEKA ZAVRŠILA U SERIJI TAJNA VINOVE LOZE: Kurir zavirio na set i pogledajte šta smo još saznali!

Pop kultura -

Serija "Tajne vinove loze", čiju režiju potpisuju Marko Manojlović, Kosta Đorđević, Dejan Karaklajić i Ana Marija Rosi, a literarni predložak je nastao iz pera Mirjane Bobić Mojsilović, svako veče na RTS i Superstar kanalu pogleda više od milion i po ljudi.

Okosnicu serije, koja je nastala u saradnji Telekoma Srbija i Metro produkcije, čini priča o dve porodice smeštene u graničnim područjima Srbije. Porodica uspešnog poslovnog čoveka Vuka iz Subotice krije mnoge tajne, ali i Vera, samohrana majka tri sina iz Negotinske Krajine, živi u strahu da se njene tajne ne otkriju.

Dejan Karaklajić, Serija Tajna vinove loze
foto: Nemanja Nikolić

Kreator, reditelj i producent ove telenovele Dejan Karaklajić u ispovesti za Kurir objasnio da se samo jedan scena dešava u Beogradu.

- U novoj seriji želeo sam da se pozabavimo ruralnom, poljoprivrednom Srbijom i učinilo mi se da je ovo najlepše i najzgodnije jer je gajenje grožđa interesantno. Hteli smo da pokažemo srpsko selo na realan način, bez preterivanja. Samo jedna scena ima u Beogradu, i to u bolnici. Počeli smo snimanje krajem februara prošle godine i prekinuli zbog vanrednog stanja u martu, pa nastavili tek u junu i radili do septembra. Srećom, niko se u ekipi nije razboleo i nismo imali nijedan slučaj korone. Pripremamo i nastavak - izjavio je Karaklajić.

Serija Tajna vinove loze
foto: Promo

Serija je jedno, a stvarnost nešto savim drugo, pa je za potrebe snimanja izgrađen veliki grad po uzoru na originalne lokacije u hangarima Luke Beograd.

- "Tajne vinove loze" kombinuje autentične, realne lokacije i objekte koji su napravljeni u studiju, a Nikola Berček, sin glumca Aleksandra Berčeka, potpisuje scenografiju. Imamo i staru kuću s prozorom usred dnevne sobe. Nikola je to uradio po uzoru na nešto što ima kod svog oca u Rumi. Meni je to bilo neobično, ali bilo je posle zgodno kod snimanja - ispričao nam je reditelj. U kući, po uzoru na nekadašnji dom Ace Berčeka, živi porodica Tomović.

Dejan Karaklajić, Serija Tajna vinove loze
foto: Nemanja Nikolić

Najimpozantnije deluju Rajačke pimnice u Negotinskoj Krajini, u kojoj živi Vera sa tvoja tri sina, ali i vinski podrum. - Glumci naravno da nisu pili vino, nego sok ili čaj. Najteže nam je bilo da nađemo bure za vino. Kupili smo ga za nekih 150 evra - objasnio nam je Karaklajić.

O Tanji Bošković

Nema uloge za nju u nastavku

Reditelj Dejan Karaklajić uveliko sprema nastavak serije "Tajne vinove loze". Zanimalo nas je da li ćemo u nastavku u podeli videti njegovu bivšu suprugu Tanju Bošković.

Tanja Bošković
foto: Damir Dervišagić

- Za Tanju nema uloge. Čuo sam da igra glavnu ulogu u jednom sitkomu, pa će biti tome posvećena - kaže reditelj.

Kurir, Foto: Marina Lopičič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track