POZNATI SE OPRAŠTAJU OD ČUVENOG MUZIČARA i PIONIRA ROKENROLA: Veliki car, gospodin i Roker (FOTO)
Foto: screenshot youtube, Dado Đilas

odaju počast

POZNATI SE OPRAŠTAJU OD ČUVENOG MUZIČARA i PIONIRA ROKENROLA: Veliki car, gospodin i Roker (FOTO)

Pop kultura -

Na društvenim mrežama se mnogi opraštaju od Branka Marušića Čuture uz deljenje nekih lepih trenutaka i uspomena provedenih sa njim.

Gordan Kičić se oprostio od legende uz emotivne reči.

- Čutura. Bio je našem prvom koncertu u OŠ Drinka Pavlović 1991. godine. Rekao nam je da smo rokeri. Obezbedio nam je prostor za vežbanje i snimio kasete za slušanje Cream i Bad company. Veliki car, gospodin i Roker. Bio i ostao slobodan čovek - napisao je naš glumac čija je ljubav prema muzici svima dobro poznata.

Ni Žika Milenković, pevač grupe Babe i gitarista Bajage i instruktora nije mogao da veruje da je Čutura preminuo.

- O Bože, Čutura mili, zajedno smo proveli leto kad je upoznao Draganu. Zajedno se radovali kad se rodila mala Ana, njegova najveća radost. Svirali zajedno na splavu u Pančevu i uzeli po 20 maraka - napisao je Žika.

Branko Marušić Čutura je preminuo u 82. godini. Razlog smrti nije objavljen. Vest se proširila veoma brzo putem društvenih mreža jer su prijatelji legendarnog muzičara počeli da izjavljuju saučešće i odaju počast na njegovom profilu na fejsbuku. Čutura je ostavio veliki trag na rokenrol sceni, a bio je u bendovima Džentlmeni i Albatros koji su oformljeni šezdesetih godina prošlog veka. Za tu generaciju muzičara se govori da su doneli rokenrol u naše krajeve i da su bili pioniri.

Legenda kaže da su tadašnji bendovi ili vokalno- instrumentalni sastavi slušali rokenrol pesme, uglavnom na Radio Luksemburgu i pravili tzv. prepeve kao i preko gramofonskih ploča.

Branko Marusic Cutura
foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/A.M.)

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track