VENČANICE ŽANA POLA GOTJEA U MUZEJU! Stručno vođenje kroz izložbu, radost venčanja za sve
Foto: Bojana Janjić/MSUB

LJUBAV JE LJUBAV

VENČANICE ŽANA POLA GOTJEA U MUZEJU! Stručno vođenje kroz izložbu, radost venčanja za sve

Pop kultura -

Stručno vođenje kroz izložbu "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje" nastavlja se i predstojećeg vikenda u Muzeju savremene uumetnosti u Beogradu sa istoričarkom umetnosti, doktorkom Milicom Mađanović, najavili su iz MSUB.

Ona će publici približiti umetnosti neraskidivo vezane za čovekovo postojanje i delanje.

Žan Pol Gotje
foto: Bojana Janjić/MSUB

Tema stručnog vođenja doktorke Milice Mađanović, menadžerke beogradske postavke izložbe "Ljubav je ljubav..." je "Firmitas, utilitas, venustas: tragom vitruvijanskih zlatnih pravila arhitekture u modnom dizajnu Žan Pol Gotjea".

"Tretirajući Gotjeovo stvaralaštvo kao predmet studije slučaja, vođenje će istražiti mogućnost primene tradicionalnih arhitektonskih postulata strukture, funkcije i forme u analizi modnih kreacija. Izložbeni eksponati će služiti kao smernice na putovanju kroz domene arhitekture i mode, a Žan Pol Gotje će biti prikazan kao graditelj ljudske svakodnevice kraja 20. i početka 21. veka", kaže doktorka Milica Mađanović.

Žan Pol Gotje
foto: Bojana Janjić/MSUB

"Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje" je evropska premijera ove izložbe, koja beogradskoj publici donosi 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, od kojih čak osam ranije nisu bile deo postavke.

Značajni deo organizovanja ove izložbe je i saradnja privatnog privrednog i kulturnog sektora, budući da je projekat gotovo u potpunosti realizovan uz pomoć brojnih sponzora.

Muzej savremene umetnosti Beograd poštuje sve epidemiološke mere, i posete su u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju po vremenskim slotovima.

Izložba traje do 1. marta 2021.

Kurir/ Tanjug, foto: Bojana Janjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track