Najnovije vesti

MOJA MAJKA (88) JE PREŽIVELA UŽASE JASENOVCA Bajagina potresna ispovest: Svi muški iz porodice su stradali, ona se spasla strahota
Foto: Marina Lopičić

Gledaće film Daru iz Jasenovca

MOJA MAJKA (88) JE PREŽIVELA UŽASE JASENOVCA Bajagina potresna ispovest: Svi muški iz porodice su stradali, ona se spasla strahota

Pop kultura

Moja Jovanka ima 88 godina i živi je svedok svega što se tamo dešavalo. Članovi njene familije odvedeni su u logor, a svi muškarci su stradali, kaže Momčilo Bajagić Bajaga

Momčilo Bajagić Bajaga kaže da je njegova majka Jovanka bila u logoru u Jasenovcu i da je tamo preživela pravi pakao. On je ponosan što je reditelj Predrag Gaga Antonijević napravio film "Dara iz Jasenovca", koji govori o stradanju Srba, Jevreja i Roma.

- Moja majka je živela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli ih u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali. Na koji način je ona uspela da se spase tih strahota, ne želim i ne mogu da pričam - kaže Bajaga.

Dara iz Jasenovca
foto: Aleksandar Letić

On dodaje da je zgrožen što su američki mediji vodili kampanju protiv našeg filma i što su pisali da je Antonijević izmislio da su u logoru ubijani Srbi i deca.

- Sve to je samo njihova propaganda. Pa svi znamo šta je bilo u Jasenovcu! Moja majka, koja ima 88 godina, živi je svedok! Ona mi je pričala šta se tamo dešavalo. Protiv takve propagande može samo da se bori istinom i ovako dobrim filmovima.

Momčilo kaže da će sa majkom gledati film, ali se već sada plaši kako će ona podneti povratak u prošlost.

- Razmišljam i da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i moraću da joj pustim, ali znam da će se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas.

- Ogledao sam film. Odlično je urađen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je devojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali je uspela da se izbori sa ulogom koja je veoma zahtevna.

Razmišljam i da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju, ali sigurno će se mnogo potresti

Momčilo Bajagić Bajaga, Bajaga
foto: Marina Lopičić

kurir.rs/informer

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...