BIO JE, MOJ ĐORĐE, VELIKI UMETNIK Rade Šerbedžija se oprostio od Balaševića rečima koje slamaju: Ne mogu da verujem da ga NEMA
Foto: Mondo/Stefan Stojanović, Zorana Jevtić

žalost

BIO JE, MOJ ĐORĐE, VELIKI UMETNIK Rade Šerbedžija se oprostio od Balaševića rečima koje slamaju: Ne mogu da verujem da ga NEMA

Pop kultura -

Vest da je Đorđe Balašević preminuo odjeknula je i potresla ceo region. Mnogi se opraštaju od njega, a Rade Šerbedžija se potresnim rečima oprostio od njega.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević
foto: Stefan Stojanović

- Bio je taj moj Đorđe veliki umetnik, jedan od najvećih i kroz umetnost i kroz ljudskost, hrabrost i čovečnost. Treba mu podići spomenik. Samo bi mi došao iza leđa i rekao ‘došao si, baćo. Otpevao je nekoliko pesama, poljubio me i nestao. Bio je božanstven'.

- Ne mogu da verujem da ga nema. Koje je to vreme došlo. Ta njegova poezija, ta muzika, ti molovi, koje je mogao da otpeva samo on. Niko ga nije mogao da imitira, jer su te pesme imale balaševićevski mol, toliko prepoznatljiv i samo njemu svojestven.

Rade Šerbedžija
foto: Dragana Udovičić

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Pre nekoliko dana izvor blizak porodici otkrio je da se kantautor oseća dobro i da se šali sa lekarima, međutim, po poslednjim informacijama slavni Vojvođanin preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu.

Kurir.rs/Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track