Najnovije vesti

tužna scena

NOVIM SADOM ODJEKUJE PRIČA O VASI LADAČKOM: Ulični svirač peva Balaševićevu pesmu, TUŽAN PRIZOR (VIDEO)

Pop kultura

Đorđe Balašević, kantautor preminuo je 19. februara u 67. godini, nakon tri dana provedenih u bolnici. 

Iza sebe ostavio je brojne hitove, a njegovi stihovi citiraju se na društvenim mrežama, a takođe i brojne poruke osvanule su ispred njegovog porodičnog doma u Novom Sadu. 

U njegovom gradu trenutno je sve posvećeno njemu, Novim Sadom se može čuti muzika, a jedan od uličnih svirača pevao je njegov čuveni hit "Priča o Vasi Ladačkom".

Đorđe Balašević, Djordje Balasevic
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu, gde je živeo u Ulici Jovana Cvijića koja se spominje u njegovoj pesmi. 

Gimnaziju je završio vanredno, pošto je zbog matematike, fizike i hemije digao ruke od redovnog školovanja.Vickasti hit „U razdeljak te ljubim“ njegove prve grupe „Žetva“ sa 180.000 prodatih singlova bio je uspeh jugoslovenskih razmera.

Balašević je igrao u nekoliko serija, a snimio je i film „Rani mraz“, gde su između ostalih glumila njegova deca ali i njegov veliki prijatelj Rade Šerbedžija. Đorđe Balašević, rođen je 11.maja 1953. godine. Bio je član grupe „Žetva“ i „Rani mraz“, a 1982. započeo je solo karijeru.

Ukupno je objavio 14 albuma. Upisao je ali nije diplomirao geografiju. Ipak, povodom 50 godina Novosadskog univerziteta uručena mu je počasna diploma.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević
foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

Kurir.rs/I.B/M.K. 

BONUS VIDEO: 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...