SRBIJA PLAČE UZ SCENE IZ FILMA DARA IZ JASENOVCA: Potresni prizori ubistva majke i brata male Dare slamaju SRCE
Foto: Printscreen/RTS

tuga

SRBIJA PLAČE UZ SCENE IZ FILMA DARA IZ JASENOVCA: Potresni prizori ubistva majke i brata male Dare slamaju SRCE

Pop kultura -

Film “Dara iz Jasenovca” rasplakao je mnoge i privukao je veliku pažnju gledalaca u Srbiji, a potresni prizori ubistva majke i brata male Dare slamaju srca.

Anja Stanić Ilić koja igra Nadu, majku malene Dare, u filmu je pokušala da sačuva sina da ih u logoru ne razdvoje, zbog čega su oboje ubijeni.

Dara iz Jasenovca
foto: Printscreen/RTS

Nakon ove teške scene, sledi još jedna, možda još teža, kada mrtvu suprugu i sina ugleda Darin otac, koji nije imao priliku čak ni da ih sahrani.

Na Tviteru su se odmah javljali, pa su postavljali objave koje se tiču filma "Dara iz Jasenovca":

"Gledam film "Dara iz Jasenovca".. Moram, a mnogo je teško! To je moja obaveza, kao Srbina i ljudskog bića!", glasio je komentar.

"Kao majka deteta gledam sa knedlom u grlu i suzama u ocima", glasila je objava.

"Boli svaki deo utrobe", glasila je objava.

Istorijska ratna drama o jednom od najstravičnijih koncentracionih logora u istoriji, snimljena je 76 godina posle njegovog zatvaranja, na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša i uz podršku Filmskog centra Srbije. Govori o dvanaestogodišnjoj Dari (Biljana Čekić) koja sa majkom (Anja Stanić Ilić) i dva brata, posle ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, završava u logorima. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti u logoru Stara Gradiška, učiniće da odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a misija njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Dara iz Jasenovca
foto: Printscreen/RTS

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track