ĐOLETOV SIN IMAO JE VELIKE PLANOVE PRE OČEVE SMRTI Aleksa se bavi sportom, pokrenuo je BIZNIS, a na veridbi mu nisu bili roditelji
Foto: Dragana Udovičić, Kurir

TUGA

ĐOLETOV SIN IMAO JE VELIKE PLANOVE PRE OČEVE SMRTI Aleksa se bavi sportom, pokrenuo je BIZNIS, a na veridbi mu nisu bili roditelji

Pop kultura -

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je od posledica upale pluća 19. febrara u 67. godini, a iza sebe je ostavio suprugu Oliveru i troje dece, ćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu.

Balaševićev sin se godinama se uspešno bavi rvanjem, a pre nekoliko godina pokrenuo je i privatan biznis.

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

Aleksa je u rvanju dobijao brojne nagrade za uspeh, a već duži period se bavi i organizovanjem MMA borbi.

- Napravio sam biznis od jednog interesantnog sporta koji nije najpopularniji u Srbiji, ali ne znači da neće biti, što pokazuju i turniri koje sam organizovao praveći pionirske korake na tržištu Srbije. U posao, vođen sopstvenom idejom, zapravo sam ušao spontano, čak bez preteranih ambicija, ali ne kažem da ih sada nema, jer uspeh nosi nove planove i izazove - pričao je Aleksa za Kurir pre nekoliko dana.

On je tom prilikom nije želeo da otkriva da li je trebalo njegov otac Đorđe da se oproba u filmu, ali je tada istakao da u je on davao korisne savete.

- Tačno je, snimićemo "Megdan film". Konačno da kažem naš plan i odluku moje produkcije. Već nekoliko meseci se o ovome priča i red je da barem nešto zvanično iznesem u javnost zato što ne mogu više da krijem od publike o čemu je zapravo reč. Jesenas smo počeli da radimo na scenariju koji smo završili, za igrani film o Megdanu, koji ćemo, ako bog da, snimiti sledeće godine - kaže Balašević za Kurir.

Aleksa Balašević
foto: Ana Paunković

On nije mogao da nam odgovori da li će se njegov otac Đorđe oprobati u filmu kao glumac, ali mu je dao korisne savete.

- Porodica mi je mnogo pomogla u scenariju, pogotovo što jedan akter u filmu treba da bude inspirisan tatinom pesmom "Čovek sa mesecom u očima". Ne želim ništa više da otkrivam, jer počinje da se radi na lokacijama, produkciji, kastinzima, tek nakon što se u skorijem periodu, nadamo se, vidimo sa našim najpoznatijim umetničkim princom i vitezom. Nakon toga, nekoliko kockica treba da se spoje da bismo krenuli što pre u stvaranje večnog Megdana pretočenog u film - ističe Balašević.

Inače, Aleksa je sreću je našao kraj verenice Nikoline, ali otac, kao ni drugi članovi njegove porodice, nisu prisustvovali veridbi.

- Verili smo se u Nazaretu. Nekoliko meseci čekao sam blagoslov Patrijaršije i odredili su da to bude tamo, sa episkopom Romanosom, božjim čovekom odgovornim za mir u tim krajevima - rekao je Aleksa prošle godine i otkrio da su mi najbljiži nedosatajali na veridbi.

Aleksa Balašević
foto: Kurir

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track