SKRIVENA PORUKA NA JEDNOM BALAŠEVIĆEVOM ALBUMU POKAZUJE KOLIKO JE VOLEO OLIVERU: Nijedna žena nije mogla da se meri sa njom
Foto: Stefan Stojanović

pričao je priče kroz pesme

SKRIVENA PORUKA NA JEDNOM BALAŠEVIĆEVOM ALBUMU POKAZUJE KOLIKO JE VOLEO OLIVERU: Nijedna žena nije mogla da se meri sa njom

Pop kultura -

Panonski mornar je možda otišao, ali njegova muzika ostaje zauvek. Prenosiće se sa generacije na generaciju, slušati u društvu, u osami. Patiće ljudi uz nju, žaliće drage koji su otišli, zaljubljivaće se... Ostavio nam je mnogo, a na svakom od nas je da nađe njegovu pesmu koja će biti omiljena.

Djordje Balasevic, Olivera Balasevic
foto: Printscreen/Youtube

Ono što je ostalo iza Đorđa Balaševića, u muzičkom smislu bi moglo da se analizira, doduše trebalo bi dosta vremena, a i pitanje je koliko bismo zagrebali po površini njegovog kreativnog bića. Sigurno je ovo - iznenađenjima nikad kraja i to je jedna od lepota onoga što nam je Balašević ostavio.

Djordje Balasevic, Đorđe Balašević, sahrana, Novi Sad
foto: Zorana Jevtić

Pisao je i pevao o pravim i tužnim ljubavima, neostvarenim i nedorečenim, o odlascima, o tome kako se nekad dobro jelo i zašto ne voli januar. Pisao nam je i o Vasi Ladačkom, Boži Pubu, Banetu i svim ostalim živopisnim likovima. Pričao nam je priče kroz muziku. Mi smo plakali na neke stihove, neki su nas zasmejavali ali nikada nismo bili ravnodušni, to je sigurno.

Đorđe Balašević, Djordje Balasevic
foto: Nemanja Nikolić

On je objavio 12 studijskih albuma tokom solo-karijere. Svako ima omiljeni album novosadskog kantautora koji voli da presluša u posebnim životnim periodima tuge ili sreće ili nečeg između.

Olivera Balasevic, Djordje Balasevic
foto: Nemanja Nikolić, ATA Images

Mnogi vole album pod nazivom "Dnevnik starog momka" koji je objavljen 2001. godine. Na albumu iz 2001. godine je 12 pesama i svaka se zove po ženskom imenu.

Otilia

Ljerka

Ankica

Jaroslava

Eleonora

Nevena

Anita

Julia

Branislava

Ognjena

Ljudmila

Anđela

Nekada su se u spomenarima ostavljale slične poruke, koje je bilo moguće pročitati vodoravno i uvek su otkrivale skrivenu poruku. On je jednostavno uzeo ženska imena i pomoću njih rekao svoju istinu. Sve se svelo samo na jednu ženu, njegovu najveću ljubav, inspiraciju i onu sa kojom je proveo ceo život i rekao je kratko i jasno: Olja je najbolja.

Djordje Balasevic, Olivera Balasevic
foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/A.M)

BONUS VIDEO:

00:34

EMOTIVAN OPROŠTAJ OD BALAŠEVIĆA U NOVOM SADU Građani se okupljaju na Trgu Racije,sprema se događaj za PAMĆENJE posvećen kantautoru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track