VOJKAN BORISAVLJEVIĆ VOLEO JE EMILIJU: Bila mu je druga žena, bavila se kostimografijom, a na decu je bio posebno PONOSAN
Foto: Printscreen/Youtube

IZA NJENA OSTALA SU BROJNA DELA

VOJKAN BORISAVLJEVIĆ VOLEO JE EMILIJU: Bila mu je druga žena, bavila se kostimografijom, a na decu je bio posebno PONOSAN

Pop kultura -

Vojkan Borisavljević, proslavljeni kompozitor preminuo je posle borbe sa rakom.

Kompozitor i dirigent imao je dva braka, a druga žena bila mu je poznati kostimograf Emilija Kovačević koja je preminula 2017. godine, sa kojom ima ćerku Katarinu, studenta dramaturgije na Akademiji umetnosti kod profesora Siniše Kovačevića. Iz prvog braka ima ćerku Danicu, koja živi u Americi, pijanistkinju po profesiji, sa položenim masterom na Floridi i sina Nemanju, zaposlenog u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Beogradu.

Vojkan Borisavljevic
foto: Printscreen/Youtube

Miodrag Borisavljević, Vojkanov deda, bio je književnik. Zvali su ga, čak i srpski Turgenjev, a najviše je voleo da piše priče iz Apatina, da opisuje šume pored Dunava, prirodu, ljudsku dobrotu... Srpska književna zadruga je objavila njegova sabrana književna dela. Studije filozofije su mu pomogle da bolje razume ljude i da bude bolji organizator, pošto često radi sa velikim brojem saradnika.

Vojkan Borisavljevic
foto: Damir Dervišagić

"Zahvaljujući filozofiji postao sam bolji pedagog, pa čak i psiholog", govorio je Vojkan 2014. godine, koji je dobio ime po stricu Vojislavu koji je poginuo u ratu kada je imao samo 19 godina.

"Moj otac Slobodan radio je jedno vreme i u ličnom obezbeđenju predsednika Tita, bio je i načelnik službe bezbednosti do smene Aleksandra Rankovića na Brionskom plenumu 1966, a posle toga radio je u spoljnoj trgovini, u „Geneksu” i još nekim firmama. Moji roditelji su se rano razveli tako da nisam bio često u kontaktu sa ocem", pričao je Borisavljević pre 7 godina.

Bonus video:

01:05

NOSIO JE PRAZNINU KOJU NIŠTA NIJE MOGLO DA POPUNI! Džejev prijatelj OTKRIO zašto su njegove pesme tako POTRESNE (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir.rs/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track