00:38

OVO NIJE ANTIHRVATSKA PRIČA VEĆ ANTIUSTAŠKA! Nataša Drakulić: Javili su mi se prijatelji iz Hrvatske i ČESTITALI KURIR TELEVIZIJA

PULS SRBIJE

NIŠTA NISMO IZMIŠLJALI, NEKE ISTINE BOLE! Nataša Drakulić progovorila o DARI IZ JASENOVCA koja je UZDRMALA SVET!

Pop kultura -

Nataša Drakulić scenaristkinja filma "Dara iz Jasenovca" u Pulsu Srbije na Kurir televiziji govorila je o komentarima, filmu i utiscima publike.

"Najveća je nagrada da narod sazna širom sveta, a i naš. Priča o Jasenovcu bila je mnogo ranije potrebna. Mi smo bili na 20. američkoj listi, neko će se tamo zapitati da je logor postojao. Uspeli smo da izguramo uz mnogo problema, cela ekipa je ponosna", rekla je ona, pa nastavila:

Natasa Drakulic
foto: Kurir Televizija

"Nisam uspela da iščitam sve reakcije, imam potrebu da svakom odgovorim ponaosob. Pogledaću svakako, većina reakcija je pozitivna."

"Postoji mnogo scena gde se vidi da film nije antihrvatski. Družim se sa ljudima koji su anitifašistički nastrojeni, nismo ništa izmišljali. Neke istine bole, ili ćemo se suočiti sa tim ili nećemo... Prestrašnih priča bilo je u Jasenovcu, nadam se da će biti još na ovu temu", kaže scenaristkinja, koja otkriva zbog čega se ranije nije više govorilo na ovu temu:

Nataša Drakulić
foto: Kurir TV

"Red želje da se zataškaju zločini i onoga što nam se dešavalo. Možda nam se još nešto ne bi desilo da smo na vreme razrešili."

"Hiljadu je bilo žrtava koje imaju svoj identitet, nismo naveli tačan broj. Jasenovac nije bio radni logor gde su ljudi išli da odmaraju. Bilo je Srba, muslimana, Roma, mi treba da se izvinimo žrtvama", zaključije Nataša Drakulić.

00:38

OVO NIJE ANTIHRVATSKA PRIČA VEĆ ANTIUSTAŠKA! Nataša Drakulić: Javili su mi se prijatelji iz Hrvatske i ČESTITALI KURIR TELEVIZIJA

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track