POSLE DARE IZ JASENOVCA JOŠ JEDAN DOMAĆI FILM KUPILI AMERIKANCI: Smeši li se našem glumcu svetska karijera
Foto: Thinkstock, Foxnews

lepe vesti

POSLE DARE IZ JASENOVCA JOŠ JEDAN DOMAĆI FILM KUPILI AMERIKANCI: Smeši li se našem glumcu svetska karijera

Pop kultura -

Američki distributer "House of Film" otkupio je svetska prava za distribuciju srpskog igranog filma Kralj Petar Prvi Petra Ristovskog sa Lazarom Ristovskim u glavnoj i naslovnoj ulozi, saopštio je danas Filmski centar Srbije.

"Kralj Petar Prvi" bio je srpski kandidat u trci za nominaciju Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma, a planirano je da film bude sinhronizovan na engleski jezik, kako je objavila producentska kuća Zlilion Film, u vlasništvu glumca Lazara Ristovskog.

Lazar Ristovski, kralj Petar Prvi
foto: Promo

Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu, na čijem je čelu bio omiljeni srpski kralj Petar Prvi Karađorđević, sniman je prema romanu Čarape kralja Petra Milovana Vitezovića, koji je i jedan od scenarista uz reditelja tog dela.

Projekat se nije zadržao samo na bioskopskom filmu, već je kasnije realizovana i serija iz 11 epizoda, od viška snimljenog materijala.

Filmska ekipa sa više 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima, i na Krfu.

U najnovijem delu kataloga filmske kompanije "House of Film" iz Los Anđelesa su i sledeći naslovi: "Angelica, "Storm Riders", "A Dangerous Practice", "Lone Wolves", "Mambo Man".

Kurir/ Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track